В Україні подорожчає інтернет і телебачення: Скільки будемо платити

В Україні у 2020 році зросте вартість інтернету і телебачення

В Україні у 2020 році подорожчають інтернет і телебачення. Пов’язано це з поетапним підвищенням цін від провайдерів, які надають українцям такі послуги. На скільки зростуть ціни на ТБ і інтернет-пакети йдеться в матеріалі Styler.

Найдешевший інтернет у світі

Варто відзначити, що згідно із західними дослідженнями, в Україні чи не найдешевший інтернет у світі – в середньому місяць для користувача обходиться в 6,64 доларів на місяць (162,18 грн). Дешевше тільки в Сирії, де вартість інтернету дорівнює 6,6 доларів, пише “ЛІГА.net”.

Наприклад, в Польщі за місяць інтернету доведеться викласти 15,78 доларів (385,42 грн). А в Німеччині – 28,7 (700,99 грн). При цьому українські експерти впевнені, що 6,6 доларів – завищена цифра, в реальності місяць “безліміту” обходиться в 4-5 доларів США (100-120 грн).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Новини за темою: Телеканал “ZIK” після запровадження кодування супутникового мовлення буде у вільному доступі: Де нас дивитися
До речі, багато українців сьогодні купують так звані бандли – крім інтернету замовляють ще ТБ в одному пакеті. Обходиться це в 7,7 доларів в середньому (188,07 грн). Деякі провайдери в бандли включають ще й мобільний зв’язок, що робить послугу дорожче.

На скільки подорожчає інтернет у 2020 році

Експерти впевнені, що після подорожчання на 15-25 грн у 2019 році, вартість інтернет-послуг знову зросте у 2020-му, наближаючись до європейських цін.

За середніми оцінками послуга буде коштувати на 5-7 % дорожче. Таким чином, якщо виходити з реальної ціни за “чистий інтернет” в 100-120 грн, то в цьому році варто очікувати подорожчання до 5-10 грн.

“Не чекаємо значних підвищень по інтернету (в межах 5%). Але якщо курс гривні піде вгору, то тоді це може бути й 10%”, – попереджають фахівці.

Телебачення подорожчає більше

“Провайдери як мінімум захочуть компенсувати підняття роялті медіа-груп, тобто ТБ-пакети піднімуться в ціні десь на 24-30 гривень”, – прогнозують фахівці.

Контент провайдерам продають, в тому числі й українські медіа-групи StarLightMedia, “Інтер”, 1+1, ТРК Україна. В кінці січня 2020 року вони збираються закодувати супутниковий сигнал своїх каналів, щоб виключити до них безкоштовний доступ з домашніх супутникових тарілок.

Нагадаємо, З 20 січня українське ТБ стає платним.

annashchesna

Recent Posts

Усім, хто за кордоном приготується: буде позбавлення майна та міжнародний розшук – закон уже у Раді

Подробиці Буде позбавлення майна та міжнародний розшук Законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук підозрюваних та доступ…

32 хв. ago

Частині українців призупини виплату пенсій: що сталося

Багато вимушених переселенців, що отримали цей статус до 2022 року, продовжують ігнорувати вимогу Пенсійного фонду…

2 години ago

Не робіть так, якщо вам дорогі ваші гроші

У Печерському районі столиці поліцейські отримали тривожне повідомлення про вбивство, на що інспектори негайно зреагували…

3 години ago

Як 25-річний калуський вчитель руйнує стереотипи і набирає сотні тисяч переглядів у TikTok (Відео)

25-річний вчитель історії Калуського ліцею №3 Павло Юрчишин знімає відео у ТікТок та руйнує стереотипи…

4 години ago

Стоcується вcіх, xто відкладав дoлари або євpо. Чoму мoжуть оштpафувати у 2024 pоці

Через держкордон в Україні вільно можна перевозити не більше 10 тисяч євро. Більші суми потрібно…

6 години ago

Штрафи за ухилення від мобілізації зростуть у 30 разів: скільки доведеться платити

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення…

7 години ago