facebook

“74 тисячам молодих учителів виплатять по 21 тисячі гривень”: Новосад

Допомога буде одноразовою. 

Протягом 2020 року близько 74 тисячам молодих (які мають стаж до 10 років) учителів виплатять по 21 тис. грн одноразової допомоги.

Середня зарплата вчителя з мінімальними надбавками за “престижність праці” нині в Україні становить 4173 грн, повідомила в ефірі “Радіо НВ” міністерка освіти та науки Ганна Новосад.

“У ситуації, коли левову частку зарплати вчителя формують надбавки і премії, складається ситуація, коли ті вчителі, які молоді, які тільки прийшли, вони отримують дуже мало. На цей рік, якщо говорити про конкретні дуже точкові рішення ми як уряд заклали у бюджет-2020 1,5 млрд грн для підтримки саме молодих вчителів. Зараз розробляємо всю необхідну нормативно-правову базу, щоб 74, якщо я не помиляюся, тисячі молодих вчителів протягом року отримали одноразову матеріальну підтримку у вигляді 21 тисячі гривень”, – сказала Новосад.

Вона додала, що реформування системи нарахування зарплат учителям – одне із завдань уряду на 2020 рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“До 1 квітня ми повинні презентувати першу чернетку концепції реформування заробітних плат у країні”, – повідомила міністерка.

Раніше Новосад нарікала на свою занизьку зарплату в 36 тис. грн. Мовляв, цих грошей не вистачить на дитину, якщо вона її народить. За її словами, після завершення роботи у міністерстві вона не матиме заощаджень, бо зі своєї зарплати багато витрачає на поточні витрати, які потрібні на утримання офісу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...