У Калуші на тиждень школу закрили на карантин

У Калуші відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо захворюваності на ГРВІ серед дітей у закладах середньої освіти.

Начальник Калуської міськрайонної філії державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Богдан Пеленичка зазначив, що за минулий тиждень в Калуському районі та місті захворіла 631 особа, зокрема 376 дітей до 17-ти років. Позаминулого тижня кількість хворих склала 435 осіб. Тобто кількість хворих за тиждень збільшилася на третину, інформує Фіртказ посиланням на Вікна.

За статистикою діти хворіють більше ніж дорослі. Зокрема, захворюваність від 0 до 4-х років складає 29,5%, від 5-ти до 14-ти — 56, 3%, від 15-ти до 17-ти — 14%.

Начальник управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян зауважила, що зростання захворюваності в школах почалося з минулого тижня. Найбільший відсоток — у Калуській ЗОШ №11(24%) та Сівко-Калуській гімназії (22%), що перевищує епідемічний поріг. Наближена до критичної ситуація у Студінській гімназії та Калуській ЗОШ №1. В інших навчальних закладах відсоток хворих невеликий — від 6-ти до 8%.

Директор Сівко-Калуської гімназії Василь Ільків підтвердив статистику захворюваності. Однак зауважив, що в багатьох дітей хвороба не підтверджена довідкою. Тому, на його думку, добре було б провести додаткові батьківські збори і поспостерігати за ситуацією ще декілька днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Директорка Калуської ЗОШ №11 Надія Гуш наголосила на тому, що кожного дня спостерігає, як відсоток захворюваності збільшується. Поспілкувавшись особисто з батьками, вони підтвердили, що діти хворі на респіраторні захворювання.

Заступник генерального директора КНП «Калуська ЦРЛ» з охорони дитинства та пологової допомоги Богдан Кучма зауважив, що говорити про епідемію рано. Надалі, на його думку, коли поріг захворюваності буде більшим ніж 20% школи, могли б самостійно приймати рішення закриватися на карантин чи ні.

Оля

Recent Posts

Відстрочка від призову: що зміниться в медоглядах, ВЛК і перевірці рішень МСЕК після 18 травня (інфографіка)

Незабаром набере чинності новий закон про мобілізацію. Частина ухвалених змін, згідно з законом про мобілізацію,…

4 години ago

Пенсіонери не стримують радість: їм призначили подвійні доплати – коли прийдуть гроші

Подробиці Пенсіонерам призначили подвійні доплати В Україні буде проведено перерахунок пенсій заднім числом. Працюючим пенсіонерам,…

5 години ago

Повістки за кордоном: чи будуть вони роздаватися чоловікам у консульствах?

У Верховній Раді дали остаточну відповідь Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності найближчої суботи,…

6 години ago

Арктичний холод пре в Україну: в яких областях варто очікувати на заморозки

Сьогодні, 14 травня, в Україні похолодало, у деяких регіонах із заморозками. Про це повідомляє Український…

8 години ago

9-бальний шторм не відступає: в Україні сильно затягується магнітна буря

В Україні вирує неймовірно сильна магнітна буря, потужність якої досягла максимально можливого бала. Україну накрила…

10 години ago

Як виглядає жруга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині

На кадрах друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині, яка знаходиться на більш безпечній відстані…

11 години ago