facebook

Вчепилася йому в обличчя. У Тернополі собака понівечила дев’ятирічне маля. Страждає від болю

У Тернополі хаскі покусав дев’ятирічну дитину.

У Романа – рани на руці і на обличчі. Хлопчик підійшов погладити чужого собаку, яку прив’язали прямо на дитячому майданчику. Але тварина кинулася на дитину.

В дитячу лікарню прийшла поліція. Опікун десятирічного Романа пише заяву.  Хлопчик   вихованець дитбудинку.

“По дорозі в школу, між будинками, є дитячий майданчик. І на цьому дитячому майданчику до лави був прив’язаний собака породи хаскі, без намордника,”  – розповідає опікун потерпілого, директор Тернопільського обласного дитбудинку Володимир Долинний.

Власника собаки поруч не було. Роман розповів, що підійшов погладити собаку, але той раптом схопив його за руку. Від болю хлопчик впав на спину, а хаскі вчепився йому в обличчя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ранець його потягнув назад, і він впав. І собака вчепився в його обличчя. Люди побачили, відігнали собаку, викликали швидку допомогу і тоді вже дитину відвезла швидка допомога, і нам зателефонували,”  – говорить директор дитбудинку Володимир Долинний.

Романа привезли в приймальне відділення, обробили рани і госпіталізували.

“Дитину привезли з кусаними ранами. Зараз проведена первинна хірургічна обробка ран. Рана обшита, зараз все добре. Травми середньої тяжкості. Потрібно буде пройти антибіотикотерапію, звичайно ж  Зараз все добре,   каже щелепно-лицьовий хірург Тернопільської обласної дитячої лікарні Володимир Кучмій.

Медики кажуть: хлопчик мінімум тиждень проведе в палаті.

“Плаче, відчуває жахливо себе. Ось, піднялася температура. Болить рука. Не так губа, як рука болить”, – говорить вихователька Тернопільського обласного дитбудинку Надія Обухівська.

У поліції зареєстрували заяву опікуна, і повинні відкрити кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

“У собаки є господарі, але вони тут, в Україні, зараз не проживають. Вони знаходяться за кордоном, на заробітках. За собакою доглядає близька родичка власника тварини. І в той день вигулювала собаку у дворі. Однак в момент самого укусу жінки не було поруч “, – повідомив деталі справи представник управління Нацполіціі в Тернопільській області Сергій Крета.

Господарям загрожує штраф, а ще у них можуть забрати собаку. У поліції кажуть: на цю тварину вже скаржилися жителі сусідніх будинків. Якщо власники не можуть виховувати хаскі – це зроблять фахівці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...