facebook

Психологи з’ясували, що насправді руйнує ваш шлюб

Найголовніші загрози щасливого шлюбу – це не суперечки з приводу грошей і невірність, як прийнято вважати.

dfb1313771b85a9587626dccfad51148-1

Стаття Huffington Post, журналісти якого зібрали думки досвідчених сімейних психологів про речі, які тихо і непомітно підточують цілком собі благополучні шлюби, тепер розтлумачила всі небезпеки. Читайте і робіть навпаки!

 

1. Ви проводите всі вечори разом і не спілкуєтеся з друзями

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

dd20eb1b05034f9f3c6d76eb4cbd9320

Подружжю дуже важливо проводити час один з одним, але не відмовляйтеся зустрічатися з друзями заради ще одного вечора з настільними іграми і серіалами. Один-єдиний чоловік просто не зможе задовольнити всі наші соціальні потреби. І якщо ви іноді йдете на дівич-вечір або веселіться з друзями на рок-концерті – це чудово. Це означає, що ви даєте один одному трохи вільного простору. І це робить ваші відносини тільки краще, каже психолог з Пасадени Райан Хоус (США):

Для пари дуже важливо будувати і підтримувати стійкі відносини з іншими людьми. Дружба дозволяє нам розширити свій життєвий досвід за рахунок історій інших людей і отримати підтримку, яка реально може позитивно вплинути на подружні стосунки. Усім і кожному потрібні близькі друзі, яким можна довіряти.

 

2. Ви недооцінюєте важливість доторків

Якщо ви рідко торкаєтеся один до одного просто так, можливо, ви досягли тієї стадії у відносинах, коли займаєтеся любов’ю тільки в особливих випадках. Так-так, як не кумедно це звучить – тільки у відпустці, на день народження або в річницю шлюбу. Доктор Дебра Кемпбелл, сімейний психолог з Мельбурна (Австралія) попереджає:

Вітаю, ваша пара – на небезпечній доріжці, що веде до безстатевого шлюбу. Ніхто не говорить про щоденні божевілля пристрасті – це рідко буває в шлюбі, який триває вже не перший рік. Але ми повинні нагадувати своїй другій половині, що вона як і раніше бажана і приваблива.

Результат пошуку зображень за запитом

3. Ви піддаєтеся негативному впливу друзів

Одруженим людям важливо мати друзів, але небезпечно дружити з ким попало. Якщо у вашому оточенні є сімейні пари, які ведуть себе «неправильно» – зраджують, брешуть один одному, їх поведінка здатна вплинути на ваші взаємини з чоловіком / дружиною, навіть якщо ви цього не усвідомлюєте.  Психотерапевт Лора Хек, засновниця курсів сімейної онлайн-терапії «forBetter» ( «На краще») каже:

Якщо ваша близька подруга постійно скаржиться на чоловіка або заводить романи за його спиною, її дії неминуче нададуть отруйний вплив і на ваше ставлення до шлюбу, розмиють межі допустимого і для вас, нехай хоча б в думках.

І навпаки – якщо вас оточують пари, які зуміли вибудувати довірчі, теплі і здорові відносини, їх приклад вам тільки допоможе.

Результат пошуку зображень за запитом

4. Ви не розподіляєте домашні обов’язки

Коли один з подружжя (чого душею кривити, частіше, звичайно, дружина) поодинці драїть квартиру і відстоює після роботи другу зміну на кухні, це породжує образи і псує відносини. Вчені з Університету Альберти з’ясували, що пари, в яких всі домашні справи лежать на плечах тільки одного з подружжя, рідше займаються сексом, ніж ті, які ділять побутові клопоти по справедливості.

Питання «А хто буде прибиратися?» Ніколи не стає предметом для сварки на початку відносин, але через кілька років воно здатне серйозно попсувати кров чоловікові і дружині. Райан Хоус говорить:

Важливо не те бруднуля ви або чистюля, важливо інше – наскільки чистюля терплячий, а бруднуля готовий прибирати за собою. Образи можуть збиратися поволі і дуже довго, і дуже важливо, щоб ви зуміли домовитися між собою.

Результат пошуку зображень за запитом

5. Ви не звикли обговорювати ваші взаємини

Психолог Ліз Хіггінс, яка працює в основному з молодими парами, стверджує:

Вдумливі, серйозні розмови – не просто «Як пройшов день, дорогий?» Або «Чим у вихідні займемося?» – Дуже важливі для побудови міцних і теплих відносин.

Вам потрібно заздалегідь вибрати день і час, а потім сісти і поговорити про ваші стосунки. Задайте один одному такі питання: «Що ми сьогодні зробили для того, щоб ще краще розуміти один одного?», «Який внесок я особисто вніс в наші відносини?», «Я щось можу для тебе зробити?», «В якій момент ти відчув, що я найбільше тебе люблю?».

Спочатку вам буде ніяково задавати такі дивні питання, говорить Ліз. Але потім ви відчуєте, що це допомагає подолати образи, роздратування і відчуження. Заведіть корисну звичку розмовляти про свої стосунки раз на тиждень.

Результат пошуку зображень за запитом

6. Вам все більше здається, що ви просто сусіди

«Синдром сусідів» – тихий вбивця шлюбу. Це коли чоловік з дружиною відчувають, що живуть паралельними життями і їх об’єднує тільки загальна квартира, рахунки і діти. Лора Хек каже:

Якщо ви потрапили в таку пастку, вам терміново потрібно знайти щось, що поверне енергію і пристрасть у відносини.

Обов’язково знайдіть спільну справу, яка подобається вам обом – починайте перепланування квартири, розучуйте пісні дуетом, почніть кататися на велосипедах і разом досліджуйте околиці міста, – це може бути все що завгодно, головне, щоб вам двом було цікаво цим займатися.

Результат пошуку зображень за запитом

Такі прості поради-зауваження можуть врятувати ваш шлюб! 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...