facebook

Через коронавірус: в Україні дефіцит захисних масок

В Україні є проблеми з дефіцитом масок в аптечних мережах.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України в ході наради з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я і зустрічі з виробниками хірургічних масок та їхніми постачальниками.

За словами комерційного директора аптечної мережі Аптека доброго дня Андрія Паніматченка, останнім часом попит на медичні маски виріс у 15 разів, тому аптечні мережі та постачальники не в змозі забезпечити такий попит повною мірою.

– Попит на маски у зв’язку з новими інфоприводами про коронавірус виріс у 15 разів. Ми зверталися до постачальників, але у них маски теж закінчилися. Жоден постачальник не може забезпечити такий попит. Справа в тому, що більшість масок постачається з Китаю, а на це потрібно багато часу, – сказав він.

За словами СЕО сервісу Liki24.com, що займається пошуком і доставкою лікарських засобів,Антона Аврінского, дефіцит масок і ліків у мережах наразі не фіксується.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Поки ми не фіксуємо нестачу одноразових медичних масок або медикаментів в аптеках України. Вітамінів, засобів від нежиті та застуди, противірусних засобів різних цінових категорій достатньо в абсолютно всіх аптечних точках.

Навпаки – через аномально теплу зиму фіксується набагато менша кількість звернень користувачів саме щодо цієї категорії медикаментів. Сподіватимемось, що епідемії різних вірусів, зокрема коронавірусу, Україну обійдуть, – сказав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...