facebook

Китай погрожує карати смертю за приховування симптомів коронавірусу

Приховування симптомів коронавірусу вважатиметься загрозою суспільній безпеці і може каратися тюрмою або навіть смертю.В КНР людям з кашлем та лихоманкою заборонили подорожувати громадським транспортом.

Навмисне приховування або неправильне повідомлення про симптоми нового коронавірусу COVID-19 буде вважатися кримінальним злочином, оголосив у суботу, 15 лютого, суд в Китаї. Це загрожуватиме порушникам смертною карою. Приховування історії подорожей також вважатиметься злочином, наголосив суд.

У випадку, якщо через хворобу якогось громадянина вірус пошириться далі та викличе інші зараження, людина може бути звинувачена у загрозі суспільній безпеці, повідомляє агенція dpa з посиланням на китайську газету Beijing Daily. В окремих випадках за це передбачатиметься покарання у вигляді засудження до позбавлення волі терміном до 10 років, довічного ув’язнення або навіть смертної кари.

Тим часом китайська національна комісія з охорони здоров’я заборонила людям з кашлем, лихоманкою чи іншими симптомами хвороби подорожувати автомобільним, залізничним та авіаційним транспортом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...