“Тиждень тому ми з нею мріяли про майбутнє”: дівчина і її дитина померли в жіночій консультації

26 лютого в жіночій консультації лікарні № 23 на Старих Більшовиків втратила свідомість і впала біля реєстратури 28-річна мешканка Єкатеринбурга Анастасія, яка перебувала на восьмому місяці вагітності. Жінці намагалися допомогти медики жіночої консультації, після – швидка, але ні Анастасію, ні дитину врятувати не вдалося.

Чоловік Анастасії Олег розповівз, що патологоанатом повідомив йому діагноз дружини – «розірвана аневризма грудної частини аорти».

– Мені пояснили, що це може бути і патологія, а могло статися і при ударі грудної клітини, що і сталося минулого тижня, коли вона втратила свідомість, – каже Олег. – Лікарі мене запевняють, що це вроджене, але я не вірю, адже батьки говорять, що вона ніколи не скаржилася на серце, до того ж ще до виходу в декрет вона пройшла повне обстеження, і на її роботі є підтвердження. Я вважаю, що лікарі не виявили це після першого непритомності, а швидка, яка проводила реанімаційні дії, ще більше розірвала їй аорту. Дитина – дівчинка – взагалі була абсолютно здоровою, зростання 53 сантиметри і 2600 грамів вагу. Але її не врятували.

Також Олег розповів, що в жіночій консультації йому не віддають карту Анастасії.

– Завідувач спочатку сказала, що карту мені не віддають, бо ми офіційно не одружені, – каже Олег. – Потім – що вона її відвезла в обласну лікарню №1. Я сказав, що я тільки звідти і там ніяких документів не було. Потім сказала, що прийшла поліція і все вилучила. Я попросив дати номер телефону того, хто забрав, і документ, що карту передали поліції. У підсумку вона мені відповіла, що карта знаходиться, швидше за все, в адміністративному корпусі лікарні № 23. Я вважаю, що вони щось намагаються приховати. У цій картці повинна бути довідка з лікарні про те, що вона здорова, яку їй видали, коли у неї сталася перший непритомність. Хоча вона після цього почала скаржитися, що у неї болить груди. Мені сказали, що, може бути, це і патологія, але буде точно відомо через 40 днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олег хоче домогтися справедливості, тому він буде писати заяву в прокуратуру.

– Буквально тиждень тому ми з нею гуляли, мріяли про майбутнє, а тепер її просто немає, – каже чоловік. – Я не знаю, на кого скаржитися в цій ситуації: в жіночій консультації не знали її діагноз, в 24-й лікарні після першого непритомності не провела повне обстеження. Швидка приїхала – вони, звичайно, просили її картку, де все має бути записано, вони, звичайно, боролися до кінця за її життя.

annashchesna

Recent Posts

Українцям заборонять продавати свої машини: нові правила вже підготували

До чого готуватись? Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується…

48 хв. ago

До реєстру військовозобов’язаних внесуть дані всіх жінок від 17 до 60 років: що це означатиме?

Пояснення адвокатки Нещодавно президент підписав законопроєкт, який передбачає зміни в формуванні єдиного реєстру військовозобов'язаних, призовників…

2 години ago

“Шалене похолодання суне в ці області, прогноз приголомшив навіть синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад?

Погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі пройдуть лише в деяких регіонах. Загалом…

3 години ago

По доларах та євро будуть нові правила: НБУ готує масштабні зміни

НБУ готує масштабні зміни Національний банк нарешті почув бізнес. 25 квітня регулятор анонсував наймасштабніший пакет…

5 години ago

“Мобілізувати” можуть не лише машини: що ще дозволено забирати ТЦК та військовим

В українців можуть забрати не лише авто на потреби ЗСУ, а й житло В Україні…

16 години ago

Долар здувся, а євро пре далі: банки та обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 травня, мають наступні показники: курс…

17 години ago