facebook

Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

Ось і березень. Нарешті весна. На вулиці тепліше, на душі веселіше – будуємо плани на майбутнє, ще одну зиму пережили. Пережили?.. Не всі. Чотири людини, чотири клітини великого тіла української нації стали черговими бойовими втратами війни за незалежність, навічно залишившись у лютому-2020.

33-річна Клавдія Ситник із Харківщини, 22-річний Максим Хітайлов із Запорізької області, 27-річний Дмитро Гринь із Сумщини, 46-річний Володимир Федченко із Луганщини. Згадаймо їхні імена, обличчя, їхні історії та їхню жертовність.

Жінка і троє чоловіків.

Двоє військових із 93-ї бригади, по одному – із 72-ї і 58-ї.

Три втрати – внаслідок боїв та обстрілів на Луганщині (зокрема двоє чоловіків – жертви ворожих снайперів), один загиблий – наслідок підриву, на Донеччині.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, за кількістю загиблих це був один із “найменш кривавих” місяців війни. Але навіть чотири полеглі герої – це дуже багато – для тих, хто небайдужий. Хто розуміє, що є гордий український народ і що для нього “є різниця”. Що в цього народу є армія, яка дає відсіч агресору, відстоює незалежність України та її рубежі.

Власне, безповоротних втрат у лютому могло бути значно більше. Адже протягом місяця лише за звітами штабу ОС зафіксовано 279 обстрілів(кожного другого дня – десять і більше). Майже щодня били ворожі важкі міномети, заборонені Мінськими угодами, часто – підключалася ствольна артилерія, “працювали” також ПТРК, озброєння танків, ударні безпілотники. 26 воїнів отримали поранення, деякі з них – важкі.

Російські окупанти намагалися атакувати й просуватися вперед. Однак українські Збройні сили утримали свої рубежі й дали гідну відсіч агресорам (за даними розвідки, за місяць знищено приблизно 38 бойовиків із 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС РФ на Донбасі).

Ламана лінія розмежування українського світу й “русского міра” – та, що поцяткована на щоденних мапах АТО/ООС жовтогарячими багатокутниками вибухів – у лютому не пересунулася на захід ані на метр. Ціною того, що четверо воїнів ніколи не побачать березня.

Клавдія, Максим, Дмитро, Володимир. Вдячність, вічна пам’ять і слава вам, герої.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...