facebook

Молодим вчителям виплатять по 21 тисячі

Кабмін прийняв рішення про фінансову підтримку вчителів з маленьким стажем,які на цей момент отримують мінімальну зарплату.


Уряд вирішив виплатити вчителям, які мають до 10 років стажу, по 21 тис. 20 грн. Відповідна субвенція направлена в регіони. Про це у вівторок, 3 березня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

“Сьогодні молоді вчителі – одна з найменш фінансово захищених категорій педагогів. З низьким стажем вони отримують майже мінімальну заробітну плату – це неприпустимо. Ця виплата наприкінці року допоможе хоча б трохи вирівняти ситуацію і підтримати молодих вчителів”, – зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Зазначається, що Кабінет міністрів України направив у регіони субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн грн для виплати надбавок понад 73 тис. педагогам із стажем до 10 років, вони отримають виплату в розмірі 21 тис. 20 грн.

“Виплата вчителю складе 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Кошти будуть виплачуватися вчителям за основним місцем роботи в навчальному закладі. Виплата здійснюватиметься наприкінці року, одноразово і в повному розмірі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виплату отримають педагоги, які станом на 1 січня 2020 року працювали учителем і мали педагогічний стаж до 10 років включно, мають педагогічне навантаження у 2020 році і продовжують займати посаду вчителя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...