facebook

У Чернівцях дружину хворого коронавірусом забрали на обсервацію через протести сусідів

Cусіди хворого на коронавірус погрожували перекрити дорогу якщо від них не ізолюють його дружину.

У Чернівцях дружину інфікованого коронавірусом українця забрали на обсервацію до лікарні через протести мешканців будинку, де проживає жінка.

Ввечері 3 березня близько 20 жителів одного із будинків в мікрорайоні Гравітон, в якому проживає сім’я чоловіка, у якого підтвердили коронавірус, влаштували протест, вимагаючи ізолювати дружину хворого від інших жителів. Вони висловлювали обурення у зв’язку з рішенням лікарів залишити жінку вдома, а не ізолювати її.

Протестувальники заявили, що якщо дружину хворого не ізолюють до 6:00 4 березня, вони перекриють дорогу.

На місце протесту прибули мер міста Олексій Каспрук, секретар виконкому Антоніна Бабюк, медики і співробітники поліції. Заспокоїти людей і переконати їх в тому, що у дружини хворого на коронавірус немає симптомів захворювання, їм не вдалося.

У результаті дружина хворого погодилася на те, щоб її забрали з квартири і перевезли до місця обсервації. До цього вона перебувала в ізоляції в своїй квартирі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми жінку забрали. Вона знервована і стомлена. Погодилася поїхати з нами. Забрали співробітники швидкої допомоги. Наголошую, для цього немає ніяких медичних підстав. Вона не становить загрози. Так само для дезінфекції не було підстав. В під’їзді будинку провели дезінфекцію, бо люди кричали», – повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, яку цитує «Громадське».

Нагадаємо, в Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина, у якої коронавірусу не виявлено, перебувала вдома

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...