facebook

Україна потрапила в ТОП-25 країн з найвищими податками

Всесвітній економічний форум підрахував податкове навантаження в країні

Україна в черговому щорічному рейтингові Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum, WEF) конкурентоспроможності посіла 117-е місце з 138 можливих за показником податкових ставок.

wef

Таким чином, Україна опинилася 21-ю з кінця, увійшовши до списку 25 країн з найвищими податковими ставками.

У ТОП-25 за величиною ставок також увійшли Іспанія, Японія, Мексика, Австрія, Шрі-Ланка, Коста-Ріка, Бельгія, Туніс, Індія, Франція, Бенін, Гамбія, Чад, Нікарагуа, Італія, Внесуела, Китай, Бразилія, Колумбія , Мавританія, Алжир, Таджикистан, Болівія і Аргентина.

Нагадаємо, в цілому в рейтингу конкурентоспроможності Україна опустилася на 85-е місце проти 79-го роком раніше, що стало найгіршим результатом за п’ять років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Низькі місця Україна зайняла за такими показниками, як розвиток фінансових ринків (130-е місце), інституційний розвиток (129-е місце), макроекономічна ситуація (128-е місце) і ефективність ринку товарів (108-е місце), рівень розвитку бізнесу (98-е місце).

У той же час WEF вказує такі конкурентні переваги країни, як наявність інженерів і вчених (33-тє місце), обсяг внутрішнього ринку (47-е місце в рейтингу), інновації (52-е місце).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...