facebook

“Українці у відпустці за власний рахунок, депутатам ” космічні” запрплати”: Ляшко(відео)

Олег Ляшко вимагає від народних депутатів та міністрів відмовитись від зарплати та державного утримання на час карантину.

Про це політик заявив у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Лідер РПЛ обурився, що поки мільйони українців пішли у відпустку за власний рахунок на час карантину, депутати і міністри продовжують отримувати «космічні» зарплати.

«Сьогодні через карантинні заходи зупиняються тисячі підприємств по всій країні, як мінімум мільйон людей залишились без роботи, не кажучи про десятки тисяч тих, хто повернувся із заробітків в Україну. Цих людей відправили на карантин без матеріальної допомоги і без збереження зарплати. Натомість парламент приймає рішення, що всі депутати працюватимуть до 3 квітня у комітетах. Це означає, що за всіма ними зберігатиметься зарплата за те, що вони нічого не роблять. Бо насправді, якщо зайти на сайт Верховної Ради, то можна побачити, що ніякої роботи в комітетах сьогодні не відбувається», – сказав Ляшко.

Політик підкреслив, що фонд заробітної плати нардепів та чиновників у місяць складає десятки мільйонів гривень, яких зараз якраз і не вистачає на маски, антисептики та інші засоби захисту для українців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Всі депутати повинні написати заяви про відпустку за власний рахунок так само, як зробили всі українці. І ці зекономлені на депутатських зарплатах гроші повинні бути перераховані в резервний фонд для придбання засобів захисту для українців. Те саме стосується й уряду. Чиновники повинні негайно прийняти постанову Кабміну і припинити фінансування будь-яких витрат, крім найнеобхідніших. Скасувати фінансування представницьких заходів, закупівлі меблів, автомобілів тощо. Краще на ці гроші пустити додаткові маршрутки і тролейбуси, щоб люди не їхали на роботу, як оселедці в банках», – пропонує лідер РПЛ.

Олег Ляшко додав, що влада продовжує наживатися на українцях, навіть під час такої біди.

«Карантин – так карантин для всіх. А у нас карантин для робочих людей, які сидять вдома без зарплати – лапу сосуть, а для депутатів і міністрів – за рахунок державного бюджету, а фактично за рахунок кожного з нас. Досить нас дурити! Всі кошти мають піти до резервного фонду на подолання цієї зарази, яка прийшла на нашу землю. Але, схоже, що найбільша зараза – це ті, хто керує сьогодні нашою країною і наживається на українцях під час чуми!», – підсумував Ляшко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...