facebook

Помер «кіборг» Андрій Мельник, який п’ять років боровся з тяжким пораненням

П’ять років намагався подолати наслідки тяжкого поранення Герой із Костополя, що на Рівненщині, Андрій Мельник. Але сьогодні, 27 березня, він пішов із життя.

Як тільки почалась антитерористична операція на Донбасі і було оголошено мобілізацію Андрій Мельник одразу прийшов у військкомат у рідному Костополі Рівненської області і просив відправити його на Донбас, щоб захищати країну. Після кількох таких відвідин пішов у служити, пише Радіо Свобода.

«Самому мені хотілось піти. Але з такими товаришами, як я був, то можна йти. Треба буде, то ще раз піду в інвалідному візку. А що? В окоп посадили, візок забрали, зброю дали і все – можна воювати», – каже «кіборг».
Андрій служив у 80-й аеромобільній бригаді у Львові, потім його перевели у 81-у десантну-штурмову. Захищав Донецький аеропорт, був і в селі Піски. Певні військові навики, пояснює, що пройшов строкову службу, а ще підготовку на Яворівському полігоні, але все ж більше вчився у самій зоні бойових дій.

«Багато побачив нової зброї, був призначений старшим навідником, працював зі зброєю АГС-17 (гранатомет)».

У Донецький аеропорт потрапив наприкінці грудня. Досі найважче і боляче згадувати вбитих побратимів, адже з бригади загинуло багато бійців, частина пропала безвісти. Умови, в яких перебували кіборги, були дуже складні. Розповідає, що спали по черзі 2 години на добу, їли переважно сухі пайки, мали воду, якщо вдавалося їм її доставити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Андрій наприкінці січня мав їхати на ротацію. За день до від’їзду, з 24 на 25 січня, вже у мирній Костянтинівці був важкопоранений.

Внаслідок поранення в Андрія Мельника були пошкоджені шлунок, кишківник, спинний мозок.

Однак він щиро вірив, що стане на ноги й неодмінно знайде собі кохану. Втім, не судилося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...