facebook

Мінфін подав докази у відповідь на заяву Росії щодо «боргу Януковича»

Міністерство фінансів України сьогодні представило докази у відповідь на заяву Росії про розгляд спору щодо так званого «боргу Януковича» у спрощеному режимі.

386a0065-faaf-446a-ab70-d302fa3f20eb_w987_r1_s

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, у поданих сьогодні доказах Київ висуває «впевнену та аргументовану відповідь» на намагання Росії переконати суд винести рішення щодо її позову, не надаючи Україні можливість представити усі свої доводи у повному судовому процесі.

«Такі докази охоплюють велику кількість фактичних обставин стосовно, з-поміж іншого, ролі Росії у спірній транзакції, та порядку, в якому угоду було нібито схвалено в контексті величезного тиску, який Росія на той час протиправно чинила на Україну, а також докази провідного експерта з питань українського права, що стосуються цієї угоди», – йдеться у повідомленні.

Україна очікує від Росії доказів у відповідь, які мають бути представлені 4 листопада, додають у Мінфіні.

У липні стало відомо, що компанія The Law Debenture Trust Corporation Plc, яка представляє інтереси Росії в справі щодо так званого «боргу Януковича», просить суд про розгляд заперечень України проти позову в порядку спрощеного провадження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Упродовж осені минулого року Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів – крім Росії.

У грудні 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович домовилися з російським президентом Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на 15 мільярдів доларів через розміщення українських цінних паперів. Невдовзі після цієї зустрічі облігації на суму 3 мільярди доларів були розміщені на Ірландській фондовій біржі, які згодом і викупила Росія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...