facebook

Українські медики прибули до Італії боротися з коронавірусом (фото)

Італія ніколи не забуде того, що Україна відправила своїх медиків допомогти країні в боротьбі з COVID-19. Літак з українцями вдень 4 квітня зустріли в епіцентрі спалаху коронавірусу в Європі.

Італійці висловлюють вдячність, зокрема слова подяки вже сказав прибулим медикам глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо. Про це пише посольство України в Італії, передає 24 канал.

“Щиро дякуємо Україні та її медикам за цей жест солідарності та міжнародної підтримки. Італія цього ніколи не забуде”, – заявив він.

Зазначимо, що борт з 20 медиками вирушив з України вранці 4 квітня. Провели бригаду лікарів та медсестер глави МВС та МОЗ. Зокрема, Арсен Аваков наголосив, що медики відправляються не лише набиратися досвіду та допомагати італійським колегам, а й рятувати життя українців. Адже їх у лікарнях Італії з діагнозом COVID-19 майже сотня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відомо, що всі медики самі зголосилися летіти в Італію. Серед них є анестезіологи, реаніматологи, інфекціоністи, терапевти, а також медичні сестри.

“Ми будемо постійно тримати зв’язок з нашими лікарями в Італії, щоб всі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні”, – наголосив глава МОЗ Максим Степанов.

Повне забезпечення для них, в тому числі захисними засобами, надає українська сторона. Італія, своєю чергою, надає роботу і проживання.

Через 14 днів вони повернуться додому, де передаватимуть свій досвід, здобутий в Італії. За необхідності їх також можуть розмістити на обсервацію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...