facebook

Україна відправила до Італії літак з гуманітарною допомогою (фото, відео)

Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним указом президента України

Сьогодні зранку з київського аеропорту Жуляни до Рима вилетів літак з дезінфекційними рідинами, як гуманітарна допомога італійським медикам у боротьбі з коронавірусом. Про це у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає УНН.

“Сьогодні о 7:00 з аеропорту Жуляни в Рим вилетів транспортний літак Національної гвардії з вантажем в 5 000 літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків. Цей жест дружби і вдячності ми робимо, пам’ятаючи про те, що італійські лікарі щодня борються за життя українців з нашої численної діаспори. На жаль, четверо українців в Італії не змогли подолати небезпечний вірус і померли”, — написав Геращенко.

За його словами, вчора в Італії вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зареєстрованих випадків інфікування COVID-19. За даними департаменту цивільного захисту Італії, вчора захворіли лише 880 осіб. Це найнижчий показник, починаючи з 10 березня.

“Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним указом Президента України Володимира Зеленського. В цілому на сьогодні спиртова галузь України повністю закриває потреби країни в дезінфікуючих рідинах на основі етилового спирту і може закрити будь-які потреби Європи”, — додав Геращенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...