facebook

Лазарева субота 11 квітня: в цей день просятт Бога за зцілення. Вважається, що молитви без винятку будуть почуті

Лазарева субота у православних християн – це субота перед Вербною неділею, субота шостого тижня Великого посту.

Цього року Лазарева субота випадає на 11 квітня. У цей день православна церква згадує чудо воскресіння Христом праведного Лазаря.

Лазаря Святкування Лазаревої суботи встановлено з давніх часів. Святий Лазар був братом Марфи і Марії, жив з сестрами неподалік від Єрусалима. Христос часто відвідував їх будинок, а Лазаря називав своїм другом. Одного разу Лазар захворів, і коли звістка про це дійшла до Христа, він сказав: «Це хвороба не до смерті, але до слави Божої, так прославиться через неї Син Божий». Лазар відійшов за чотири дні до приходу Ісуса. Після цього Христос воскресив його. Звістка про чудо швидко рознеслася по Іудеї. Церквою воскресіння Лазаря вшановується як одне з найбільш важливих, знакових чудес, здійснених Ісусом Христом за час Його земного шляху.
В церковних канонах є особливі правила, що відносяться до богослужіння в Лазареву суботу. Напередодні вранці, в п’ятницю, співають пасхальні піснеспіви. В саму суботу служать Літургію Іоанна Златоуста. Сама Церква переконана, що воскресіння Лазаря здійснювалося для всього людства, щоб показати грішникам, й істинним вірянам, що воскресіння можливо, і це привід думати про душу та її призначення. Хоч це і свято, Лазареву суботу рекомендують присвятити роздумам, а також підготуватися до духовно до зустрічі з Богом.

Парафіяни в цей день просять Бога про зцілення себе або членів своєї сім’ї. Вважається, що в цей день молитви без винятку будуть почуті, і допомога вірянам не змусить себе чекати, але саме тих, хто вірить і усім серцем молиться щиро. Також важливо перебувати в гарному настрої, стежачи за своїми помислами. Ні про яку роботу у святковий день мови бути не може.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...