facebook

Нежить та червоні очі: лікар розповів, як вберегтися від алергії під час цвітіння берези

Нежить, червоніють очі або дере в горлі – тільки без паніки. Настала пора алергічних загострень. Одними з перших розцвіли береза і ясен. Саме від пилку цих дерев страждають до 40% українців. Про це пише пише “Сьогодні”.

З дня на день експерти очікують збільшення кількості пилку берези. А ще ясеня, дуба, граба та вільхи. Вінницькі алергологи з’ясували, від пилку цих дерев щорічно страждає мало не кожен третій. З’ясували це завдяки ось цьому невеликому приладу, який встановили на даху медичного університету. Тиждень він збирає все, що літає в повітрі. Пилок осідає на спеціальному барабані. За зібраним матеріалом фахівці з’ясовують, як він провокує алергічні реакції. Людям з такою проблемою доводиться обмежувати себе і в популярних фруктах – всіх, що мають кісточку.

Вікторія Родінкова, завідувачка лабораторією вивчення алергенних факторів Вінницького медичного університету: “Алергени, які є в пилку берези, вони схожі на алергени, які у всіх кісточкових плодах. Особливо не рекомендується їсти яблука. Саме в період цвітіння берези”.

Карантин, введений в Україні через коронавірус, допомагає боротися з сезонною алергією. Адже більшість людей ходить в масках, які не пропускають пилок. Маска – це один з елементів захисту саме від пилку.

Втім, нехтувати алергією лікарі не радять. Адже в деяких випадках пилок дерев може призвести до серйозних ускладнень дихання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...