facebook

“Ховались під ліжком та під дверима, мати кричала”: у селі знайшли мертвими трьох дітей (відео)

Діти загинули у будинку.

В одному із сіл Кіровоградської області знайшли мертвими трьох дітей.

Про це повідомляє ТСН.

Відомо, що зранку мати пішла по дрова, зачинивши у будинку своїх 4 дітей. Коли вона поверталась, почула крики, що її діти горять.

Мати каже, що зранку пішла по дрова. Малих зачинила в хаті і двері підперла табуретом, щоб не розбіглися. Запевняє, що вогню в печі вже не було. “Я затопила, але я потушила. Нічого не горіло тоді. Не встигла дійти, а люди кричать, що там діти горять”, – згадує мати загиблих Надія Романенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сусіди кажуть, що займання помітили лише тоді, коли прибігли на крики хлопчика. “На порозі табуретка стояла – двері підперті були. Я відкрив, другі двері і вогонь пішов сюди, на нас. Воно горіло давно, напевно”, – каже сусід Олександр Левечко.

Кажуть, криків із середини вже не було. Рятувальники, які примчали на виклик, гасили вогонь кілька годин. Будинок вигорів практично до фундаменту. Хаті, в якій жила родина, понад сто років. Вона була зроблена з лампача. Температура була такою високою, що стінки прогоріли повністю.

Надвечір під обгорілими руїнами знайшли тіла трьох малюків. “Дівчинка була під ліжком, а друге дитинчатко було біля дверей в цій хаті. Маленьке було у ліжечку в другій кімнаті”, – розповіла сусідка Валентина Прокозенцева.

У сільраді розповідають, що Надію з двома дітьми привіз їхній односелець кілька років тому. Тут вона народила ще двох діточок. Попри те, що дорослі не працювали, допомоги на малих не отримували, б жодних документів не було ні в мами, ні в дітей

Сусіди кажуть, родину неблагополучною не вважали, бо жінка не пила і не курила, діти завжди були чистенькі і доглянуті. Натомість співмешканець любив хильнути. Де він був, коли сталася трагедія, не відомо.

Жінці загрожує тюремний строк. “Порушення пожежної безпеки. Покарання у вигляді від трьох до восьми років позбавлення волі. Була розтоплена плита, засувка плити була не до кінця відчинена. Внаслідок цього спалахнуло ліжко, яке було поряд з плитою та одяг”, – каже Начальник слідчого управління Бобринецького відділу поліції Богдан Голубенко.

Поховають двох сестричок і братика завтра коштом громади. Люди несуть пожертви у сільраду. Посадовці тим часом оформлюють необхідні дозволи і перші документи загиблих дітей – свідоцтва про смерть.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...