facebook

На заробітки під час карантину через Угорщину: українці можуть поїхати на роботу в Європу

Угорщина виділила чотири години на добу для перетину кордону заробітчанами.

Угорщина надала для транзиту заробітчанам з України лише 4 години на добу, однак потрапити до Європи на роботу попри карантин все ж можна. Місцеві сайти вже роз’яснюють громадянам про нововведення запровадженні урядом Угорщини. Розповідаємо, за яких умов можна поїхати до Угорщини з України та, що для цього потрібно.

В’їзд на територію Угорщини дозволяється лише на автомобілі чи мікроавтобусі, придатному для перевезення максимум 9 осіб. Пасажири зобов’язані їхати до пункту призначення тільки за визначеним маршрутом та в транспортному засобі, на якому відбувся перетин кордону. Інакше проти них відкриють справу про правопорушення, що може призвести до заборони на в’їзд та проживання.

Транзитом через Угорщину

Українці можуть в’їхати до країни без подання заяви, лише у разі виконання всіх вимог:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

-змоги підтвердити офіційними документами, що їх прийме країна призначення, транзитна країна, сусідня з Угорщиною;

-країна призначення або транзитна країна, яка межує з Угорщиною, повідомить Угорщину, що надає можливість в’їзду або транзиту;

-немає підозр на захворювання COVID-19;

-заявник відповідає умовам в’їзду, передбаченим Кодексом про Шенгенські кордони.

Навіть відповідаючи всім вказаним умовам, не можна відхилятися від зазначеного транзитного маршруту.

Українським, румунським та сербським працівникам, які прямують до країн Західної Європи, дозволяється в’їжджати на територію Угорщини лише протягом встановленого часу.

Раніше Угорщина повідомила про часові обмеження для перетину кордону: в’їзд з України до Угорщини, запланований на період після 20 квітня 2020 року, може відбуватися від 16:00 до 20:00.

В’їзд на територію Угорщини дозволяється лише на автомобілі чи мікроавтобусі, придатному для перевезення максимум 9 осіб. На цих транспортних засобах наліплюють жовті попереджувальні знаки. Їхати до пункту призначення тільки за визначеним транзитним маршрутом та в транспортному засобі, на якому відбувся перетин кордону.

Нагадаємо, питання відкриття кордонів після ослаблення карантинного режиму буде вирішуватися з затримкою до 30 днів після відповідного рішення в країнах Євросоюзу. Український Кабмін спостерігатиме за європейськими країнами, за нашими сусідами – Польщею, Угорщиною, Румунією, як вони будуть поводитися щодо кордонів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...