facebook

На Донеччині СБУ блокувала збут нелегальної горілки на мільйони гривень

Масштабний збут контрафактного алкоголю, нелегально виготовленого на вітчизняних лікеро-горілчаних заводах, припинила Служба безпеки України у районі проведення операції Об`єднаних сил.

За версією слідства, протиправний механізм організувало керівництво однієї із донецьких фірм-дистриб’юторів та кількох підприємств галузі із різних регіонів країни. Встановлено, що зловмисники налагодили виробництво необлікованої алкогольної продукції, яку реалізовували в обхід податкового законодавства із підробленими марками акцизного збору. За оперативною інформацією щомісяця вони реалізовували контрафакт на 80 мільйонів.

Правоохоронці провели обшуки на ліцензованих оптових базах компанії-посередника у Маріуполі та Краматорську, а також одній із мереж роздрібної торгівлі у місті Слов’янськ. Під час перевірочних заходів було вилучено 30 тисяч пляшок контрафактного алкоголю на майже 3 мільйони гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заходи із протидії незаконним оборудкам проводилися спільно з Державною фіскальною та Прикордонною службами під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Також на початку тижня в районі ООС правоохоронці вилучили понад 35 тисяч літрів контрафактного алкоголю в пляшках різної ємності та тетрапаках. Продукція була без марок акцизного збору або з підробленими акцизними марками загальною вартістю понад 6 мільйонів гривень.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...