facebook

Шок! Порошенко допоміг Януковичу тікати з Києва під час Майдану

Після розслідування про офшори президента, до редакції Слідства.Інфо звернулось джерело, яке запропонувало поділитись додатковою інформацією про бізнес Петра Порошенка та його оточення. Співрозмовник передав нам флешку з файлами. На ній розміщувалась інформація про діяльність української авіакомпанії «Бізнес-Ерлайнз». Нам повідомили, що насправді авіакомпанія управляється через офшорну фірму. А її послугами користувалися, сам Петро Порошенко, його друзі, та представники протилежного політичного табору. Ми вирішили перевірити цю інформацію та звернутися за коментарями до президентського оточення.

litak-1-860x484

10-те січня 2002-го року. На Віргінських островах створюється нова компанія Intraco Management Limited. Завдяки масштабному витоку документів панамського реєстратора офшорів Mossack&Fonseca, тепер ми знаємо, що власником цієї фірми є громадянин України – Сергій Зайцев. Він же — однокласник Петра Порошенка і один з його перших бізнес-партнерів. Сьогодні Зайцев – заступник генерального директора кондитерської корпорації «Рошен». Директором в Інтрако Зайцев взяв собі Джофрі Меджістрейта. Це – людина не проста. Меджістрейт – відомий кіпрський юрист, який давно займається реєстрацією офшорів, і крім цього очолює кіпрське представництво панамської компанії Mossack&Fonseca.

Сергій Зайцев контролює авіакомпанію «Бізнес Ерлайнз», яка пропонує перельоти приватними літаками в будь-яку точку світу, що коштують тисячі доларів за один рейс.

Про це йдеться в розслідуванні журналіста «Слідства.Інфо» Дмитра Гнапа.

«20-те лютого 2014-го року. В останні дні правління режиму Януковича силовики розстрілюють на вулицях Києва близько ста протестувальників. Як тільки стає відомо про масове вбивство, численні представники владної верхівки разом з родинами поспішають залишити столицю. В аеропорту «Київ-Жуляни» один за одним сідають та злітають приватні літаки. Серед літаків, які в вивозять регіоналів з Києва є й ті, які фігурують в презентації та внутрішніх документах «Бізнес-Ерлайнз»», — йдеться у розслідуванні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно відповіді від держпідприємства «Украерорух», з 12-го по 22-е лютого 2014-року літаки «Бізнес-Ерлайнз» вилітали з аеропортів Києва, зокрема, до Донецька та Сочі.

«І ще чотири літаки з флоту «Бізнес-Ерлайнз» літали по кілька разів в ці жахливі дні в Донецьк, Сочі чи Ніццу. Але найбільш примітний борт вилетить з Києва ввечері 22-го лютого, коли підуть перші чутки про втечу Януковича. В час, коли на Майдані прощаються з Небесною Сотнею, Ейрбас з бортовим номером OE-ICE вилітає з української столиці в напрямку російського кордону. Він має люксовий салон і розрахований лише на 19 пасажирів. Цей літак часто можна побачити в аеропорту «Жуляни». Ми його побачили теж», — зазначають журналісти «Слідства.Інфо».

Офіс «Бізнес Ерлайнз» розміщений в одному з найдорожчих фітнес-центрів української столиці – «5-му елементі», однак де-факто активи компанії знаходяться на Віргінських островах. Його власником є Сергій Зайцев.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...