facebook

Всі ридали, прощалось все село: 10-річний хлопчик помер у муках через знахарів (відео)

На Одещині помер 10 річний хлопчик. У лікарню його доправили в критичному стані – медики виявились безсилими. Під час розтину у шлунку хлопчика знайшли купу металу. З’ясувалося, що дві доби дитина мучилася від болю в животі, а мати замість швидкої викликала знахаря.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Він не дожив тиждень до свого 11–річчя. Мати п’ятикласника Богдана показує його останню світлину зі шкільного свята. Каже, кілька днів тому син поскаржився на біль у животі.

“Він не жалівся так щоб, а це різко. Каже: мене животик болить то тут то тут. Начав рвати”, – розповідає Лариса Гудима, мама хлопчика.

Жінка думала, що син наївся зелених ягід, тож дала знеболювальне. Але наступного дня стан дитини погіршився. Сусіди розповідають – замість швидкої мати викликала додому якогось знахара.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але толку що він приїздив, дитина вже була не в стані. Він жалівся, що у нього болі в животику, але ніхто не дав до цього уваги”, – каже сусідка.

В Одеській області помер 10–річний хлопчик. У лікарню його доправили у критичному стані. Під час розтину у шлунку хлопчика знайшли купу металу. З’ясувалося, що дві доби дитина мучилася від болю в животі, але мати замість швидкої викликала знахаря.

До райлікарні Богдана доправили уже у вкрай тяжкому стані. Медики діагностували перитоніт. Але щойно забрали в реанімацію, серце хлопчика зупинилося. Запустити його намагалися 75 хвилин, але марно. Під час розтину в шлунку знайшли металеві предмети – гайки, болти та саморізи. Але все це, кажуть, було б не смертельним, якби хоча б трохи раніше звернулися по допомогу.

“Якби допомогу вчасно надали, то, я думаю, що дитина не те щоб інвалідом не лишилася, але і жив би далі повноцінним життям. І ось ці якісь місцеві знахари, які там ходили, лікували дитину, давали йому якісь пігулки замість того, щоб дитину госпіталізувати до лікарні”, – каже Дмитро Фомін, головний лікар Любашівської райлікарні.

Вже згодом медики дізналися – у хлопчика були ментальні порушення і він потребував особливого догляду. От тільки ріс у родині, яку в селі називають неблагонадійною. Мати полюбляє випити, а батько днями був на роботі. Вчителі теж кажуть, що дитиною ніхто не займався.

“Діти мені розказували що він на уроці оце каже нарве нарве листочки із зошита і так в рот в рот. Ну якийсь такий він хлопчик. Так він розбити побити таке”, – розповідає вчителька.

А замість іграшок постійно тягав інструменти та запчастини. Цього разу чомусь металу наковтався.

Сьогодні з Богданом прощалося чи не все село. В поліції відкрили кримінальне провадження за статтею “Навмисне вбивство” з позначкою “Нещасний випадок”. Призначили експертизи, які доведуть чи спростують провину матері, яка несвоєчасно звернулася за медичною допомогою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...