facebook

У Канаді підтвердили своє українське коріння понад 1,3 мільйона осіб

Своє українське коріння підтверджує понад 1,3 мільйона громадян Канади.

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«1 мільйон 354 тисячі канадців, які підтверджують своє українське коріння. Колосальна цифра!» – сказав Андрій Шевченко медійникам.

Посол додав, що в межах «нової хвилі» міграції до Канади з України дуже часто приїжджають люди з високою освітою та хорошою професійною підготовкою.

«Тобто ми можемо з сумом говорити, що таким чином Україна, може, десь і втрачає тих людей, які могли би приносити тут велику користь. Але ще раз повернуся, що ми живемо в такий час, де було б абсолютно наївно думати, що можна було б якимось штучним чином стримати, затримати, не пустити, переконати. Ми повинні думати над тим, як мотивувати, як створити тут такі умови, щоб у людей було велике бажання їздити закордон, навчатися, набиратися досвіту, створювати там контакти, починати спільну справу, спільний бізнес і повертатися сюди, щоб реалізувати себе тут», – зазначив український дипломат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Шевченко повідомив, що Україна та Канада планують підписати угоду про мобільність молоді.

«Ще один напрямок, над яким ми працюємо, це угода про мобільність молоді. Це угода, яка повинна дозволити молодим українцям за легшою процедурою до року поїхати до Канади на навчання і, навчаючись, працювати. Аналогічно для молодих канадців, які хочуть поїхати сюди. Ось така наша картка», – сказав Андрій Шевченко.

Він розраховує, що угоду підпишуть у 2020 році, оскільки сторони вже «на фінішній прямій».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...