facebook

Погода на тиждень: Україну накриють грозові дощі

Легке потепління очікується з четверга, а дощі, що супроводжуються грозами, йтимуть весь тиждень майже по всій Україні.


Протягом усього робочого тижня в Україні очікуються дощі і грози, проте з четверга синоптики очікують невелике потепління. Це випливає з прогнозу погоди Укргідрометцентру станом на понеділок, 25 травня.

У понеділок, 25 травня, майже всю територію України накриють дощі, лише на сході синоптики прогнозують змінно-хмарну погоду без опадів. У центральних і північних та західних регіонах вдень стовпчики термометрів будуть на рівні 14-17 градусів тепла, вночі похолодає до +6… +9 градусів. На сході буде трохи тепліше – від 16 до 19 градусів вдень і від 5 до 10 градусів вночі. На півдні температура повітря складе від +18 до +20 градусів вдень, а вночі від +9 до +12.

У вівторок, 26 травня, по всій Україні очікуються дощі з грозами. Найтепліше буде в Закарпатській області та в Криму, де очікується +20 градусів. На заході температура буде триматися на рівні від +13 до +20 градусів, на сході – +13… +17 градусів, на півдні – +16… +20 градусів, на півночі – від +13 до +15 градусів.

У середу, 27 травня, в Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму очікується сонячна погода з мінливою хмарністю, над рештою території країни йтимуть грозові дощі. У центральних і північних регіонах вдень стовпчики термометрів будуть на рівні 17-19 градусів тепла. На сході буде трохи тепліше – від 19 до 21 градуса вдень. На півдні температура повітря складе від +17 до +21 градуса. У західних областях денна температура коливатиметься на рівні +17… +20 градусів.

У четвер, 28 травня, дощі знову йтимуть по всій Україні, в половині регіонів також очікуються грози. Однак температура повітря дещо підвищиться. У центральних і північних регіонах вдень стовпчики термометрів не опустяться нижче 18 градусів. На сході буде трохи тепліше – від 20 до 24 градусів вдень. На півдні максимальна температура складе +23 градуси вдень. У західних областях денна температура збережеться на рівні +15… +20 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У п’ятницю, 29 травня, по всій Україні, за винятком Луганської області та Криму, пройдуть дощі, місцями з грозами. У центральних і північних регіонах вдень стовпчики термометрів покажуть 18-20 градусів. На сході буде тепліше – від 20 до 24 градусів удень. На півдні максимальна температура складе +22 градуси вдень. У західних областях денна температура збережеться на рівні +13… +17 градусів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...