facebook

“Говорили – бережи серце, але він рвався на війну”: що відомо про раптово померлого комбрига Межакова

У районі проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі 28 травня зупинилося серце командира 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Юрія Межакова. Комбригу було всього 38 років, батька втратили двоє дітей.

Причиною смерті комбрига став тромб, що відірвався.

“Вранці він був на службі, все як завжди. А потім йому різко стало погано. Виявилося – відірвався тромб. Це шок для багатьох, горе. Комбрига любили і поважали”, – розповіла OBOZREVATEL пресофіцерка ОК “Північ” Олена Мокренчук.

Як повідомили друзі комбрига, його сім’я – дружина Олена, донька Лерочка і син Максим – живуть у м. Біла Церква у звичайному гуртожитку.

“Багато хто не вірить, що Юра не нажив жодних багатств, але це правда. З сім’єю жив у гуртожитку, є стара машина і земельна ділянка в області”, – розповіли друзі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Юрій родом із міста Шпола Черкаської області. У 2004 році закінчив Харківський інститут танкових військ.

Ще перед призначенням Межакова командиром 1-ї окремої танкової Сіверської бригади (у січні 2019 року) друзі просили його подумати, поберегти здоров’я, але він рвався на війну.

“Він не міг сидіти в тилу, це не його”, – додав друг.

У 2019 у Юрія почалися проблеми з серцем, одного разу навіть госпіталізували на реанімобілі.

“Але це було не настільки серйозно, службі не заважало. Просто за роки війни він багато пропускав через себе. Нерви, переживання… Загибель побратимів безслідно не проходить”, – розповів один із друзів Юрія.

Військові зазначають, що комбриг не любив фотографуватися.

“Він не з тих, хто красується, піариться тощо. Він – воїн. Скільки просили з ним сфотографуватися, він погоджувався, не хотів образити, але щоб знімали його для “портретів” – то не любив”, – розповів товариш по службі Межакова.

Смерть командира стала для багатьох шоком.

“Хіба 38 років – це вік? Ще жити і жити! Але вже сьомий рік війни, а під час війни кожен можна рахувати за 10”, – вважають військові.

“Він віддав своє життя за те, у що вірив, чим жив, – за мир і свободу України, за гідність і свободу українського народу…”

Під повідомленням про смерть Межакова на сторінці бригади в Facebook українці залишають коментарі.

“”Я не вірю… Ми нещодавно спілкувалися”, “Вічна пам’ять Герою. Рідним співчуття”, “Царство небесне! Вічна пам’ять геройському сину України”, “Ех, Юро, Юро. Все завжди ти брав дуже близько до серця. От воно й не витримало. Вічна пам’ять!”, “Сумно”, – пишуть люди.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...