facebook

“Смерть на самоті”: в реанімації ” Охматдиту” помер 4-річний хлопчик, до якого через карантин не пустили маму

Жінка перебувала в лікарні, проте в той день вийшла побачитися з чоловіком, але після повернення її до вмираючого сина вже не пустили.

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охорона материнства і дитинства” (Охматдит) в реанімації з діагнозом лейкемія помер чотирирічний хлопчик Олексій, якому в останні хвилини життя не пустили його рідну матір. Медики, посилаючись на інструкцію під час карантину, заборонили попрощатися з сином рідної людини. Про інцидент вже після смерті дитини повідомила його тітка, передає з посиланням на сюжет ТСН агентство УНІАН.

Хлопчик перебував у лікарні від січня 2020 року, а два тижні тому через погіршення стану його перевели в реанімацію. Весь цей час в лікарні разом з ним була його мама. Через карантин адміністрація встановила час відвідування реанімації і жінці дозволяли заходити тільки двічі в день і тільки по годині.

У день смерті сина, жінка каже, бачила його вранці, але вдруге до нього її вже не пустили. Лікарі, за словами матері померлого хлопчика, посилалися на можливість занесення інфекції коронавіруса в відділення.

З’ясувати, чому жінку насправді не пустили до сина, до журналістів вийшли два заступника головного лікаря “Охматдиту”. Кажуть, що відділення інтенсивної терапії у них відкриті, проте зараз саме через карантин ввели суворі правила. Заходити в реанімацію можуть лише ті батьки, які лежать в лікарні і ні з ким не контактують.

А жінка, кажуть в медустанові, порушила режим, тому що вийшла в цей день за територію. У той же час, мати пояснює, що виходила тільки побачитися з чоловіком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якби мама була біля реанімації – маму б запустили. Їй сказали не заходити вже після того, коли вона вийшла на вулицю. Ми пояснили, що вона потенційно може бути небезпечна для дитини і може прискорити процес”, – говорять в лікарні.

Дитячий лікар анестезіолог в Рівненській обласній дитячій лікарні Павло Сільковський одним з перших, хто підтримав ідею відкритих дверей в палатах інтенсивної терапії. Зараз в медустанові, незважаючи на карантин, батьків в реанімацію пускають в будь-який час і навіть з вулиці. Але для тих, хто приїжджає з дому, ввели посилений контроль. На вході температурний скринінг, засоби захисту і скоротили час відвідувань. Якщо ж ситуація критична – ніяких обмежень.

За кордоном в реанімаціях через пандемію ввели певні обмеження, але коли малюк в критичному стані, батьки поруч. Іноді їх запрошують навіть в операційну.

“Коли дитина в такому передсмертному стані, це відбувається дуже часто в онкологічних відділеннях, де лікуються маленькі пацієнти. І звичайно поза всяким сумнівом батьків завжди пускають до дітей, які вмирають в спеціальних відділеннях і завжди батьки перебувають в останні хвилини з дітьми, тому що це важливо для малюків і для батьків. і це абсолютно гуманний спосіб, абсолютно доступний”, – говорить Іванка Небор, лікар з України, яка працює в госпіталі Цинциннаті Чілдрен, штат Огайо.

Після інциденту в “Охматдиті” переглянуть правила. Запевняють, що тепер батьки будуть мати доступ до реанімації 24 години на добу. Правда, за певних умов. Зокрема, їх протестують на коронавірус і заборонять контакти з сторонніми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...