facebook

Франківські лікарі розповіли подробиці про хлопчика, котрого мати залишила у “вікні життя” (відео)

Не довше, ніж за хвилину, забрали медики Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні немовля після того, як породілля його залишила у бебі-боксі пункту “Вікно життя”.

Про це журналістам Суспільного повідомила виконувачка обов’язків директора дитлікарні Любов Кульчицька.

“Спрацювала сигналізація і медичний персонал – чергова медсестра і молодша медсестра – збігли і забрали звідти дитину. Немовля було гарно одягнуте, біля нього лежало дитяче харчування і памперси. Одразу ж негайно була повідомлена чергова лікарка, яка забрала дитинку, оглянула спільно з реаніматологом. Малюк був здоровий”, – розповідає Любов Кульчицька.

Новонародженому хлопчикові – приблизно сім-вісім днів. Відповідно до статуту, міська дитяча лікарня обслуговує дітей з 28-го дня після народження. Тому малюка перевели в спеціалізоване відділення для новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні.

Виконувач обов’язків генерального директора лікарні Радислав Котурбаш телефоном розповів, що немовля привезли близько 22:00.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“В міській лікарні оформляли документи і опісля перевели до нас в обласну. Загальний стан дитини задовільний. Приблизна вага при поступленні 2 кг 490 г. Патологічних захворювань на першій добі не виявлено. Вік малюка – приблизно 7-8 днів. На пуповині є клема (кліпса). Це свідчить про те, що ця жінка народжувала немовля в пологовому будинку”, – каже Радислав Котурбаш.

Речниця обласної поліція Христина Максимчак повідомила, що мати дитини не буде нести відповідальності: “Мама, яка віднесла дитину і поставила у “Вікно життя”, не буде нести ні адміністративної, ні кримінальної відповідальності. Все ж таки вона залишила дитину там (ред. у “Вікні життя”), а не залишила її у небезпечному або якомусь іншому місці. Наразі ми будемо все ж таки шукати маму для того, щоб дізнатися, чому вона саме так вчинила, і які були на те обставини. Можливо, навіть будемо шукати родичів тієї дитинки, але розраховуємо на те, що мати з’явиться і повернеться за дитиною”.

Начальниця Служби у справах дітей виконавчого комітету міськради Ірина Рохман пообіцяла четвертого червня дати коментар стосовно того, що чекає на немовля у майбутньому.

Другого червня, близько 18:00, біля міської дитячої клінічної лікарні Івано-Франківська знайшли новонароджене немовля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...