facebook

Заробітчан-нелегалів очікують штраф і депортація, що приготували порушникам карантину

Нелегальні працівники не можуть повноцінно захистити свої права.

Карантин в Європі поступово послаблюється, а тому трудові мігранти намагаються повернути свої робочі місця. Однак українським заробітчанам, які влаштуються на роботу нелегально, може загрожувати штраф і депортація.

Про це повідомляє новинна агенція AP News з посиланням на експерта по працевлаштуванню за кордоном Василя Воскобойника

“Українці хочуть працювати в тих країнах, де можна більше заробити. Згідно з соціологічними дослідженнями, понад третину наших громадян бажають працювати в Німеччині. Інша справа, що влаштуватися на роботу в цю країну досить важко, тому бажання не завжди збігаються з можливостями.

При цьому, режим найбільшого сприяння для громадян України існує в Польщі, Словаччини та Угорщини, де можна влаштуватися на роботу за допомогою біометричного паспорта, без отримання робочої візи “, – розповідає спеціаліст про тренди на європейському ринку праці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому Воскобойник наголосив, що офіційне працевлаштування є необхідним для захисту своїх трудових прав.

“Якщо наші трудові мігранти офіційно влаштовуються на роботу в європейських країнах, вони мають ту ж захист і права, як і місцеві жителі. У разі нелегального працевлаштування українці порушують законодавство і наражаються на небезпеку бути покараними штрафом і депортацією або невиплатою зарплати”, – пояснив експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...