facebook

Лисиця вкрала маму… Але каченят підібрав лабрадор і тепер водить їх до води на “уроки плавання”(фото)

Вихована англійська собака, яка виросла в замку, з дитинства має шляхетні манери. Так-так, це не жарт – лабрадор Фред, якого ви бачите на фото, народився і живе в маєтку – замку Маунтфітчет, який знаходиться в Ессексі. Колишній нормандський замок був реставрований і перетворився на місцеву визначну пам’ятку, часто відвідувану туристами. А Фред його охороняє!

Пес завжди був оточений тваринами, яких рятували його господарі – власники і доглядачі замку. Він привчений дбайливо ставитися до кожної живої істоти. Наприклад, колись він вирощував маленьку білочку, підібрану його господарем Джеремі Голдсмітом на дорозі. Білочка прожила на кухні замку цілих півроку, а потім була випущена в ліс!

Фред і його 9 крихітних тіней

Ось і тепер в житті собаки з’явилося нова «зоопригода» – Фреду недавно стукнуло 10 років (поважний вік для собаки), а тут доля вирішила зробити його батьком!

Неподалік від замку звила гніздо качка, проте невдало: незабаром після того, як з відкладених яєць вилупилися каченята, підступна лисиця вистежила маму і потягла її собі на сніданок … Малюки вилізли з гнізда і стали в розгубленості блукати по лузі, не знаючи, що робити далі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Там їх і побачили господарі Фреда і сам лабрадор. Люди переживали – що ж робити з птахами, адже вижити в такому віці без мами птахам майже неможливо! Але пес вже все вирішив. Він зібрав малюків і повів їх за собою…

З тих пір тато Фред не відходить від дев’ятьох каченят. Він катає їх на собі, гріє по ночах і навіть пригладжує пір’ячко язичком!

А недавно татусь почав учити свій виводок плавати. Біля замку є рів, де дуже зручно пірнати і прохолоджуватися в жаркий день! Розумний пес нібито розуміє, що каченята без води – ніяк, і тому водить їх на «уроки плавання» кожен день!)

Звичайно, лабрадор занадто великий, щоб називатися качкою (та й пахне він по-іншому, і з польотом у нього поки не склалося), проте жовті малюки не помічають різниці і дуже люблять свого прийомного батька!

На подвір’ї замку часто можна побачити таку картину: Фред повільно йде по плитах, намагаючись не розгубити свій дорогоцінний вантаж – пухнасті кульки, які залізли до нього на спину і з висоти оглядають околиці!

«Ми дуже пишаємося нашою собакою, – говорить Джеремі. – Розумніше Фреда не знайти у всій Англії!»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...