facebook

75 млн грн за 2,5 місяці: Офіс президента під час кризи та пандемії не скоротив видатків

Офіс Президента розщедрився на сувенірні годинники вартістю 50 тисяч.

Офіс президента України від початку пандемії коронавірусу та введення карантинних заходів у країні не скоротив видатків. Про це йдеться в новому розслідуванні Watchdogs.

Усі витрати Банкової можна переглянути на сайті, де публікуються витрати з держбюджету. Перше – витрати на харчування під час офіційних заходів та квіти. А ще в останній робочий день травня (29 травня) Офіс президента розщедрився на сувенірні годинники вартістю 50 тисяч.

За цей один-єдиний день Банкова лише квітів купила на 14 тисяч гривень. Нумо пошукаймо, для кого були ці квіти.

У цей день Зеленський заслухав міністра Авакова щодо стрілянини у Броварах, зустрівся із правозахисниками і вручив грамоти чотирьом послам. Жодних квітів на жодному фото з сайту президента того дня – немає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гортаємо табличку з витратами далі і натрапляємо на “футляри для держнагород” на 226 тисяч. Це лише одна проплата, загалом на цю забаганку Банкова витратила 564 тисячі, більш як пів мільйона лише на одні футляри! Показово, що договір на ці забаганки був укладений 6 квітня, у розпал карантину.

“Ми попросили Монетний двір НБУ показати ці антикризові ордени і медалі, натомість, отримали посилання на договір, за яким Банкова не стала економити під час всесвітньої кризи. Майже 10 млн грн разом із бланками лише на нагороди. Лише за час карантину”, – йдеться в розслідування.

ОФІС ЗЕЛЕНСЬКОГО ОБІЙШОВСЯ УКРАЇНЦЯМ У 75 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЗА 2,5 МІСЯЦІ

“Влада звертається до бізнесу і каже: ви маєте допомогти, дайте кошти на закупівлю масок, костюмів… І ми сьогодні бачимо, що, виявляється, себе влада ні в чому не обмежує”, – коментує міністр соціальної політики (2014-2016 роки) Павло Розенко.

Ще одна показова стаття витрат – це перельоти. Майже 2 млн грн за час весняного карантину. Найдорожчий рейс – відправлення літака до Південної Кореї по засоби медичного захисту. Обійшовся він у майже 650 тисяч. Усі решта перельотів – це перевірка ремонту доріг, покладення квітів біля пам’ятників.

За прикладами щодо обмежень чиновників під час кризи далеко ходити не треба. Павло Розенко працював в уряді 14-16 років, коли країна проходила мало не найважчі часи сучасної історії: анексію Криму, війну на Донбасі, знецінення гривні. Як же тоді повелися чиновники? Заборонили проводити ремонти в цей час, закупівлю дорогої техніки, автомобілів, комп’ютерної техніки, меблів, проведення ремонтів у центральних органах влади, припинили закупівлю почесних грамот, орденів, медалей. Тоді припинили і зекономили, нинішня ж влада – не стала. Тож при офіційній зарплаті в 22,5 тисячі особисто Зеленського, офіс гаранта обійшовся українцям в 75 мільйонів гривень за 2,5 місяці.

Часу не вистачило розповісти і про друк дипломів, закупівлю подарункового паперу та навіть “нанесення логотипів” – кожна з цих статей коштувала десятки тисяч гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...