На Херсонщині в будинку виявили побиту 7-місячну дівчинку. Зараз дитина перебуває у лікарні

В селі Подо-Калинівка у Херсонській області соціальна працівниця зі служби у справах дітей, виявила у порожньому будинку 7-місячну дівчинку у сильних гематомах. ЇЇ доправили до найближчої лікарні. Там дитині діагностували перелам руки та надали першу допомогу. Після її доправили до Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

В селі Подо-Калинівка у Херсонській області соціальна працівниця зі служби у справах дітей, виявила у порожньому будинку 7-місячну дівчинку у сильних гематомах. ЇЇ доправили до найближчої лікарні. Там дитині діагностували перелам руки та надали першу допомогу. Після її доправили до Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

Заступник директора з лікувальної роботи Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин розповів Суспільному:

“У нас при обстеженні виявлено перелом плечової кістки, який потребував гіпсової мобілізації і подальшого спостереження за станом уламків кістки. На сьогодні дитина у відділенні хірургії, де отримує годування і нагляд медичного персоналу.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Семимісячна Ніна, так звуть врятовану дівчинку, має старшого братика, якого вилучили з родини рік тому. Родичі дівчинки – її прадідусь і двоюрідний дідусь, говорять, що ніхто її не бив і з дитиною все гаразд.

“Юля пішла на роботу десь о 5 годині. Не було її вдома.А прадід сам казав, що за руку тримав, вона посміхалася. Не плакала.”  говорить двоюрідний дід дівчинки Володимир Богомол.

Голова опікунської ради Тетяна Целеп прийняла рішення забрати дитину з родини. Розказує, 28 травня була чергова перевірка. Медичка виявила у дівчинки недобір ваги. З їжі була тільки манка. З батька взяли обіцянку привезти дитину на аналізи. Пізніше на зв’язок не виходив,  збрехав, що перебуває не у Подо-Калинівці.

“Лежала вона в ліжку дитячом,   не плаче, не спить. Просто лежить. Коли увімкнули світло в кімнаті і фельдшери почали оглядати її, ми побачили великі на всю руку синці. На вухах рани були,”  розповідає Тетяна Целеп.

Опікунська рада стежила за ситуацією в родині від самого дня народження Ніни, – розказала виконувачка обов’язків старости сіл Подо-Калинівка і Стара Маячка Любов Шапошнікова.

«Ця сімя знаходилась на обліку, тому що батьки не мають власного житла, не мають постійної роботи. Це друга дитинка у даній сімї. З першою там трапилася теж така ситуація: було насильство, батько перебував під слідством, було засідання суду, винесено рішення, але воно ще в силу не вступило.

Коли в сім’ї народилася друга дитина, то рада опіки і піклування, завідувачка ФАПу  Калинівського постійно відвідували цю сімю, контролювали, обстежували умови проживання.

“Я веду дітей до року, і якщо мені щось не подобається, я інформую службу у справах дітей. Потім ми зробили обхід,   обстежили дитину, приїхали провірить чи виправилися вони і все. Більше ніякої інформації я вам дати не можу. Я роблю свою роботу-пішла, не сподобалось мені – відвезли до лікарні. Все. говорить завідувачка фельдшерсько-акушерського пункту Людмила Стрельник.

Сусіди не чули дитячого плачу. Батьки  безвідповідальні, люди з ними не хочуть спілкуватися, розказала сусідка Марина Кіт.

“Цю дозволили народити і віддали. Тут всі в шоці були. Як це так? Вони першу дитину два рази мало не вгробили. Перший раз забрали з побоями. А другий   мало з голоду не померла. Ми тих дітей і не бачили.

Старшого брата Ніни, Микиту, забрали у батьків рік тому приблизно у 8 місяців. зараз хлопчик у Новій Каховці під опікою бабусі. Судом прийнято рішення позбавити волі батька дівчинки строком на два роки, після минулорічного випадку зі старшим сином. Але захист подав на апеляцію, – розказав старший інспектор ювенальної превенції Олешківського відділення поліції Владислав Дехнич. Батько дитини 95 року народження, мати – 97. Обидва не пиячать, працюють в селі за наймом. Коли знайшли дитину, ліжечко було завалене ганчір’ям,   розказав поліцейський.

“Все залежатиме від того, чию вину зможемо довести: або мати, або батько. Якщо мати спричинила тілесні ушкодження, то буде нести відповідальність згідно з кримінальним кодексом. Батько пояснює, що іде щоранку на роботу. А мати – що вона не знає, звідки взялися синці. Тривають слідчі дії,   говорить старший інспектор ювенальної превенції Олешківського відділення поліції, майор Владислав Дехнич.

Заступник директора з лікувальної роботи Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин, що за весь цей час, поки дівчинка перебуває у лікарні, її батьки так і не з’явились.

” Знайдено бабусю цієї дитини. Вона знаходиться з іншою дитиною у нашій лікарні на обстеженні у лікаря-уролога. Бабуся визнає дитину своєю онукою. І готова після виписки з лікарні її забрати

Втім лікарі не можуть віддати дічинку бабасі, бо у неї немає ніяких документів і прав на цю дитину. 15 червня після клнтрольного ренгенологічного знімка, говорить Віктор Бурдовіцин, якщо лікар вирішить, що дитина не потребує подальшого хірургічного лікування, дівчинку випишуть для амбулаторного лікування.

annashchesna

Recent Posts

Виплату пенсій закінчено – все: у Кабміні звернулися до людей з важливим попередженням

Що потрібно знати У ПФУ розповіли про фінансування пенсій за квітень У Пенсійному фонді України…

11 хв. ago

Сум і біль. Прикарпаття втратило на війні ще десятьох Захисників України

Героям російсько-української війни, які віддали своє життя за Батьківщину, було від 20 до 49 років.…

1 годину ago

“Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?

Наближається завершення другого місяця весни. За історію спостережень синоптики фіксували у квітні навіть мороз у…

2 години ago

Тепер долари просто не купиш: оприлюднили нову процедуру для валюти

Подробиці ПриватБанк оприлюднив нову процедуру для валюти На сайті ПриватБанку з'явилась дуже цікава новинка для…

3 години ago

Нові ПДР, мобілізація, НМТ-2024, Великдень: що чекає українців у травні

Які зміни відбудуться у травні У травні 2024 запрацює новий закон щодо мобілізації військовозобов'язаних українців.…

7 години ago

Чи “злетить” курс долара до 50 після вихідних

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол. Курс долара…

8 години ago