Шмигаль хоче карати за відсутність маски у транспорті й приміщеннях

В уряді готові скасувати маски на вулицях, але хочуть посилити адміністративну відповідальність за їх відсутність на громадянах у громадських місцях і транспорті під час карантину.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівник Кабміну зазначив, що голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах не допускати різке зростання кількості хворих на COVID-19.

Він закликав керівників областей тримати епідемію під контролем і пояснювати суспільству, що пом’якшення карантину не є його скасуванням.

“Людям треба роз’яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів… Поки що ми бачимо незначне, але зростання кількості підтверджених хворих. Для того, щоб не допустити в певний момент експонентного зростання захворілих та перевантаження медичних закладів, треба діяти зараз.

Абсолютно достатньо тої влади, тих повноважень у кожного з вас, шановні голови ОДА, для того, щоб ми ситуацію тримали на контролі і адаптивний карантин приносив свої результати”, – сказав Шмигаль.

Оля

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

18 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

1 годину ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

3 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago