facebook

П’ять неймовірно красивих каньйонів України (ФОТО)

П’ять неймовірно красивих каньйонів України – ознайомлюйтеся та подорожуйте!

Щоб насолодитися красою природи, зовсім не треба далеко їхати. Україна тішить не лише добрими людьми, але й мальовничими місцями, в числі яких п’ять особливих каньйонів.

Південнобузький каньйон

Одне з кращих місць для сплаву. Місцеположення – ділянка річки Південний Буг, від околиці міста Первомайськ до села Олександрівка (Миколаївська область, 320 км від Києва), пише Свідок.

Дністровський каньйон

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найбільший каньйон в Україні. Тут річка постійно петляє, тому перед туристами щогодини відкривається інший краєвид. Сплав по річці можна поєднати з оглядом пам’яток на берегах (наприклад, Червоноградський замок і Джуринський водоспад). Звичний маршрут для сплаву – від с. Лука до с. Устечко.

Смотрицький каньйон

Місцеположення – місто Кам’янець-Подільський. Найкрасивіша його ділянка розмістилася між містом і славнозвісною фортецею. Глибина сягає 50 метрів. Довжина усієї ущелини – близько дев’яти кілометрів. Водний туризм тут не розвинений, так як береги річки досить захаращені, зате стіни каньйону дуже люблять скелелази.

Буцький каньйон

Розмістився на Черкащині. Річка Гірський Тікач. Ущелина має глибину до 30 метрів і довжину – 2,5 кілометри. Найкрасивіша частина знаходиться трохи нижче від водоспаду Вир. Щоб сюди дістатися, треба доїхати трасою Київ-Одеса до міста Жашків, потім через Охматів – до потрібного мосту. Цей каньйон відомий як серед любителів сплавів, так і серед прихильників наметового таборування.

Тетерівський каньйон

Знаходиться під Житомиром. Ширина цього каньйону змінюється, у верхів’ях – від 20 метрів, знизу – до 90 метрів. Вільні від води частини каньйону користуються популярністю у скелелазів. Сплав у самому каньйоні не складний, але на іншій ділянці річки Тетерів часто зустрічаються пороги, які змушують новачків добраче нервувати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...