facebook

Такого ніхто не чекав: з 22 червня Зеленський хоче відновити жорсткий карантин

18 червня, в Україні поставлено черговий антирекорд по приросту інфікованих коронавірусів за добу – виявлено 829 нових хворих. У зв’язку з цим, Міністерство охорони здоров’я готує сценарії дій на випадок ще більшого погіршення ситуації з поширенням коронавируса в країні.

Зокрема, згідно з поданими сценаріями реагування, МОЗ допускає повернення України до жорсткого карантину. Суворі обмеження можуть повернутися до деяких області вже з 22 червня.

Відповідну інформацію навів головний санлікар Віктор Ляшко в ході чергового брифінгу.

Як вказав заступник голови МОЗ, в разі, якщо ситуація в регіоні буде серйозно погіршуватися, необхідно буде посилення карантину.

У МОЗ підготували і представили графік, який прогнозує динаміку поширення коронавируса і впровадження адаптивного карантину. За словами Ляшка, представлений графік не означає, що вже через два тижні, в Україну повернеться жорсткий карантин – однак обмеження цілком можуть бути знову введені в деяких областях країни вже з 22 червня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У той же час, говорить Ляшко, існує висока ймовірність того, що Україна зможе пройти літо без карантину. За словами головного санлікаря, українці можуть 3-4 місяці прожити без карантину, проте тільки в тому випадку, якщо громадяни будуть виконувати санітарні норми. В такому випадку, м’який вихід з карантину буде здійснимо – інакше, в певних областях можуть бути повернуті обмеження.

17 червня, на черговому засіданні Кабміну було підтримано продовження адаптивного карантину в Україні до 31 липня. Громадянам заборонено перебувати в громадських місцях без масок або респіраторів, в громадському транспорті не можна перевозити більше пасажирів, ніж є місць для сидіння.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...