facebook

Українцям можуть обмежити виїзд за кордон через борги за комуналку: що відомо

В Україні боржникам з оплати житлово-комунальних послуг можуть обмежити право виїзду за кордон.

Про це повідомляє урядовий портал.

Так, у Верховній Раді зареєстрували законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг”, який передбачає обов’язкову реструктуризацію заборгованості населення, якщо вона перевищує суму, визначену урядом за кожним видом ЖК-послуг, станом на 01.10.2020.

Реструктуризація пропонується терміном до 5 років при умові, що загальна сума платежів не повинна перевищувати 25% доходів для субсидіантів і 20% – для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги.

На споживачів, які уклали договір про реструктуризацію заборгованості, поширюється чинний порядок нарахування субсидій на оплату ЖКП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цей закон пропонує тимчасові обмеження для боржників. Зокрема, за рішенням суду можуть обмежити право виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання.

У повідомленні вказано, що “у разі не укладання договору реструктуризації та несплати поточних платежів, заборгованість, що утворилася станом на 01.10.2020, стягується за рішенням суду”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...