facebook

Приват Банк переходить у власність держави

ПриватБанк націоналізують протягом найближчих тижнів. За домовленістю з МВФ на ці цілі виділять 166 млрд. грн.

krym1-e1477126797811

Уряд планує націоналізувати ПриватБанк протягом найближчих двох тижнів. Виділення коштів на ці цілі погоджено з Міжнародним валютним фондом і зафіксовано в Меморандумі про співпрацю. Експерти жартують, що націоналізація ПриватБанку стане природним результатом “приватизації” Нацбанку. На те, що уряд все-таки наважився націоналізувати найбільший приватний банк України, вказує детальний аналіз тексту останньої редакції Меморандуму про співпрацю України c МВФ.

Інформацію про націоналізацію банку також неофіційно підтверджують представники вищого керівництва банківської системи країни, в уряді та Адміністрації президента. Дане питання вчора 21 жовтня обговорювалось  на телешоу  Шустер LIVE, зокрема воно було адресовано в.о. заступника Голови Національного банку України Катерині Рожковій.

Порятунок ПриватБанку відбудеться за рахунок збільшення боргового навантаження на бюджет. Про поганий стан справ у банку олігарха Ігоря Коломойського за останні місяці не говорив тільки ледачий. Найбільший банк країни – ПриватБанк відчував системні проблеми внаслідок кредитування “свого” бізнесу, в якому злилися банки, заводи, нафтосвердловини, ЗМІ та партії. Падіння ринків, обмеження доступу до ресурсів та зубожіння бюджетних потоків не могло не привести до використання ресурсів банку для латання дірок у бізнесовому клубку. Але діри, як і енергія, нікуди не пропадають: вони тільки переміщаються з одного бізнесу в інший.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...