facebook

У Харкові перевертні в халатах поставили чоловіка з інвалідністю “на лічильник”: довідка в обмін на конверт

За оформлення довідки чоловік вимагав 1000 доларів.

Голова міжрайонної медико-соціальної експертної комісії комунальної лікарні попався на хабарі: він вимагав у людини, що страждає хронічним захворюванням, 1000 доларів США за присвоєння відповідної групи інвалідності.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Харківської області.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, в ході досудового розслідування встановлено, що голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій комунального закладу охорони здоров’я, будучи посадовою особою, вимагає у особи, що страждає хронічним захворюванням, грошові кошти у розмірі 1 000 доларів США за присвоєння відповідної групи інвалідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фігурант отримав 600 доларів, після чого повідомив, що залишок грошових коштів необхідно передати в обумовлений термін, і тільки після цього особа, в якої він вимагав неправомірну вигоду, мала б можливість отримати відповідні документи про присвоєння інвалідності.

Під час другого траншу хабарник був затриманий. Зараз готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою посадовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Максимальна санкція статті передбачає покарання на строк до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...