facebook

Навчання в школах з 1 вересня таки відновлять в «звичайному режимі”, – Зеленський

Президент вірить, що Україні вдасться уникнути другої хвилі коронавірусу, відтак школи зможуть відновити традиційне навчання з 1 вересня. За словами президента, Україна наразі технічно не готова до дистанційного навчання через відсутність якісного інтернет-покриття в усіх куточках України. Про це Зеленський заявив журналістам під час робочої поїздки до Волинської області, інформує УНІАН.

Президент висловив сподівання, що якщо не буде другої хвилі захворювання на COVID-19 в Україні, діти з 1 вересня таки зможуть розпочати навчання в школах у звичайному режимі. Водночас Зеленський наголосив, що говорити про щось 100-відсотково наразі трішки зарано, “бо контролювати коронавірус по всьому світу дуже складно”. За словами президента, в Україні “більш-менш другої хвилі поки що немає”, але людям варто бути обережними, щоб не зростала кількість нових хворих.

Якщо відповідати про вересень. В принципі технічно (до дистанційного навчання) ми ще не готові. Якщо проводити дистанційне навчання – треба, щоб в нас 3G та 4G було по всій країні. У нас дійсно поліпшується зв’язок, однак, є села та регіони без належного покриття. Ми віримо, що не буде другої хвилі і діти зможуть навчатися в нормальній соціальній сфері і будуть нормально спілкуватися”, – резюмував Зеленський.

Раніше, головний санітарний лікар України Віктора Ляшка заявляв, що 1 вересня діти підуть до школи, але як – це питання, яке зараз обговорюється з виконувачем міністра освіти Сергієм Шкарлетом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...