facebook

В Україні активізувалися отруйні змії: людей зовсім не бояться (фото)

Отруйні змії заповзають в парки і “позують” для фото

В Україні все частіше помічають отруйних змій, які не соромлячись виповзають в парки і сквери. Так, одна з ряду лускатих потрапила на фото, зроблене на Волині в Національному природному парку ” Прип’ять-Стохід.

Про це у Facebook-спільноті “Я люблю Любешів” написала Вікторія Губарик.

“Це знайшли в нашому парку?! Кошмар… Запустили вже геть парк! Неможливо там з дитиною погуляти! Загризають комарі… Ворони кричать, запах кошмар…” – підписала знімок жінка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Судячи з фото, це гадюка звичайна. У нашій країні водиться три види родини гадюкових: звичайна, степова і гадюка Нікольського.

Ця змія не агресивна і при наближенні людини намагається використовувати своє камуфльоване забарвлення настільки, наскільки це можливо, або уповзти. Тільки у разі несподіваної появи людини або при провокації з її боку вона може спробувати вкусити.

Якщо ви побачили змію поруч, фахівці радять не панікувати і не робити різких рухів, а спокійно піти. Якщо йдете в місця їх потенційного проживання, надіньте високе щільне взуття, яке змія не прокусить.

Для людини укус звичайної гадюки вважається потенційно небезпечним, але вкрай рідко призводить до летального результату.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...