facebook

На Львівщині лікарі зі страху перед Covid-19 не оглянули хлопця: він помер від апендициту

П’ять днів юнак скаржився на нестерпний біль, а йому просто виписували знеболювальне

П’ять днів юнак скаржився на нестерпний біль, а йому просто виписували знеболювальне

У Львівській області через зараження крові помер 23-річний хлопець. Лікарі не помітили запалення апендиксу.

Про це повідомляє ТСН. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/na-lvivshchini-likari-zi-strahu-pered-covid-19-ne-oglyanuli-hlopcya-vin-pomer-vid-apendicitu-678840.html

П’ять днів юнак скаржився на нестерпний біль, а йому просто виписували знеболювальне. Прооперували пацієнта лише тоді, коли його стан різко погіршився.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Брат померлого Любомир Комнатний розповідає, що пізно ввечері Ростислав поскаржився на гострий біль у животі. Сестра повезла його в Городоцьку райлікарню, бо запідозрили апендицит.

«Вони відразу виключили, що це не апендицит і госпіталізація не потрібна. Сказали, що це просто переїдання і не доторкаючись. Я не фахівець, але напевно якусь пальпацію повинні були зробити, або навіть промацувати», – каже брат.

За його словами, лікарі виписали знеболювальне, сказали здати аналіз сечі та відправили додому. Але біль не проходив. Через день вже з результатом аналізу Ростислава привезли в поліклініку. Там теж, кажуть родичі, не торкаючися живота виключили апендицит.

Після знеболюючих хлопцю ставало легше. Він протримався ще три дні. Коли почала темніти шкіра, третій брат повіз його в лікарню. Хлопця одразу ж прооперували, він навіть прийшов до тями, але через кілька годин серце зупинилося. У довідці про смерть написали – гангренозно-виразковий апендицит. Брат померлого каже, ймовірно, встановити правильний діагноз лікарям завадив страх через коронавірус. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/na-lvivshchini-likari-zi-strahu-pered-covid-19-ne-oglyanuli-hlopcya-vin-pomer-vid-apendicitu-678840.html

Начальник медчастини райлікарні розповідає, що саме він оперував хлопця тієї ночі. Що було до того не знає, але обіцяє розібратися.

Медик додає, у хлопця був нетиповий перебіг апендициту, інші обставини з’ясують під час службового розслідування. Чи діяли лікарі професійно вже перевіряє і поліція, там відкрили кримінальне провадження.

«Встановлюємо очевидців, коли він звертався, в який час звертався, які були реагування медиків», – кажуть у поліції.

У поліції чекають рішення суду, щоб вилучити медичну документацію. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/na-lvivshchini-likari-zi-strahu-pered-covid-19-ne-oglyanuli-hlopcya-vin-pomer-vid-apendicitu-678840.html

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...