facebook

Це станеться у вересні! Влада дала гучну обіцянку українцям, стало соромно за таке: вже втілюють

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов виступив з гучною заявою — він почав стверджувати, що в Україні мінімальна зарплата лікарів повинна становити не менше 20 тисяч гривень.

За його словами, мінімальна зарплата лікаря після закінчення інтернатури повинна складати 20–25 тисяч гривень.

Окрім того, міністр звернув увагу на те, що наразі підвищити заробітну плату до такого рівня одномоментно достатньо складно, тому його команда ініціювала поетапний її перегляд.

Максим Степанов підкреслив, що уже в вересні цього року в середньому зарплата лікарів буде підвищена на 3,5 тисячі гривень.

Натомість середнім медпрацівникам заробітну плату планують підвищити на 2,5 тисячі, а молодшим на 1,25 тисячі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це системне рішення, щоб рухатися до того, аби зарплата медиків була на високому рівні”, — наголосив очільник МОЗ.

Варто звернути увагу на те, що 1 вересня Кабмін ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на підвищення зарплат медикам.

Максим Степанов підкреслив, що гроші будуть спрямовувати до закладів охорони здоров’я, які належать до сфери управління МОЗ, а також до закладів охорони здоров’я комунальної власності через НСЗУ (так званий мотиваційний пакет) та структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Також нещодавно глава МОЗ Максим Степанов зазначив що захворюваність на коронавірус в Україні не йде на спад. Це змушує замислитися про те, що восени владі країни, можливо, знову доведеться вводити жорсткий карантин. Міністр пожартував, що це як в анекдоті про шанси зустріти динозавра на вулиці, приблизно 50 на 50 – або зустрінеш, або ні.

Максим Степанов звернув увагу на те, що все ж є конкретні фактори, які на це впливають. Йдеться, зокрема, про сезонні хвороби, наприклад грип, коли захворюваність може зростати.

А ще Міністр охорони здоров’я після відвідування лікарні у місті Коростишів на Житомирщині зазначив, що йому соромно за умови, в яких там працюють медпрацівники.

«Той стан, який я побачив у Коростишеві, я вважаю, що це соромно, коли наші медичні працівники працюють в таких умовах. Ті умови, які там створені для них, важко назвати умовами. Це той виклик, який стоїть перед нами, і який треба виправити. Розумію, що це неможливо зробити за місяць, але протягом 2-3 років це можна кардинально змінити, і ми відчуємо ці зміни на собі», – акцентував міністр.

За словами Степанова уряд ухвалив так званий антикризовий пакет, спрямований на дофінансування з державного бюджету до рівня минулого року медзакладів, яким зараз не вистачає грошей. Серед них і Житомирський обласний перинатальний центр, якому до кінця року обіцяють покрити брак 10,5 млн грн за програмою медичних гарантій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...