facebook

Затримання луцького терориста в деталях: як здався Кривош і що відомо про стан заручників

Правоохоронці вилучили у терориста пістолет, автомат і 6 гранат

У Луцьку правоохоронці затримали Максима Кривоша, який від ранку утримував заручників в автобусі. Люди просиділи в автбусі майже 13 годин.

Впродовж дня на луцькому Театральному майдані, де стоя цей автобус, кілька разів було чути автоматні черги. І от нарешті всіх заручників після цілоденного пекла в автобусі з озброєним терористом звільнено.

Затримання терориста в Луцьку. Головне:

Терорист утримував у заручниках 13 людей. Після звільнення їх оглянули медики. За словами міністра МВС Аваков, вони неушкоджені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У затриманого був пістолет, автомат і 6 гранат.

Правоохоронці розповідають, що терорист сам здався і ліг на землю. Проте очевидці подій стверджують, що на місці був штурм. Відповідне відео оприлюднили в мережі

Оскільки ніхто не загинув, ймовірно Максим Кривош отримає не довічне ув’язнення, а тривалий термін. Про це Геращенко розповів в ефірі каналу News One.

“Далі на нього чекає звичайна судова процедура. Він буде затриманий… Очевидно, що це буде утримання під вартою без альтернативи. Його звинувачують у терористичному акті, захопленні заручників”, – заявив заступник глави МВС.

Через те, що ніхто не загинув, ймовірно терорист отримає не довічне ув’язнення, а тривалий термін ув’язнення, повідомив Геращенко.

Поліція посилала заходи безпеки у Києві та дев’яти областях.

Нагадаємо, вранці 21 червня в центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в автобусі Берестечко – Краснилівка. При собі має вибухівку і зброю.

Що відомо про інцидент.

Зловмисник висунув правоохоронцям свої умови, однак вони не були чітко окреслені. Він виходить на зв’язок по соцмережах, постійно пише: “Невдоволення системою в Україні”.

Пізніше терорист висунув конкретні вимоги, він їх опублікував у соцмережах. Він вимагає, щоб Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Арсен Аваков, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Віктор Медведчук, а також глави церков Філарет, Шевчук та ін. опублікували відеозвернення зі словами: “Я (прізвище, ім’я, по-батькові) – терорист в законі”. Також він вимагає, щоб президент Зеленський записав відеозвернення, де усіх закликав би подивитися фільм “Земляни” 2005 року.

Сам зловмисник дзвонив в поліцію і представився Максимом Плохим. Волинські журналісти з’ясували, що справжнє ім’я терориста – Максим Кривош. Вони також відшукали в інтернеті за авторством Максима Плохого книгу “Філософія Злочинця”, яка описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя. За словами Плохого, єдине, чого він не може, – це “не бути злочинцем”, і виправити його в цьому ніхто не зможе.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...