facebook

Пірати захопили нафтовий танкер у Гвінейській затоці– 4 українці опинилися у полоні(відео)

На судні перебувало 19 членів екіпажу, з яких 13 було захоплено

Четверо громадян України опинилися у полоні піратів, які атакували нафтовий танкер у Гвінейській затоці поблизу узбережжя Нігерії. Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

Танкер Curacao Trader ішов під прапором Ліберії. На облавок піднялися восьмеро озброєних піратів і взяли 13 членів екіпажу у полон. Цей інцидент стався у найвіддаленішому від берега місці, серед усіх нападів раніше зафіксованих у Гвінейській затоці.

Ймовірно, пірати пересуваються великим кораблем, а не швидкісними човнами. Морський шлях через Гвінейську затоку є одним із найнебезпечніших у світі через загрозу піратства. Злочинці захоплюють торговельні й вантажні кораблі та їхні екіпажі з метою отримання викупу.

“На танкері перебувало 19 членів екіпажу, з яких 13 було захоплено. Серед захоплених моряків 4 громадянина України. Решта членів екіпажу забарикадувалися на судні і наразі знаходяться у безпеці. Посольства України у Нігерії та у Великій Британії встановили зв’язок з судновласниками, оператором судна та уточнюють обставини цієї справи”, – заявив Максим Коваленко, начальник відділу менеджменту кризових ситуацій МЗС України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...