facebook

“У мене є гроші, підемо викупляти маму і тата”: як донька заручників терориста з Луцька хотіла рятувати батьків

Нині звільнені люди проводять час із рідними.

Пасажири автобуса, яких у Луцьку захопив у заручники Максим Плохой, коли він зайшов до салону, уваги на нього одразу не звернули. Люди думали, що то рибалка, бо зловмисник був одягнений у подібному одязі. Втім, після того, як терорист дістав зброю і наказав водієві наказав їхати в центр міста, люди запанікували, 68-річній жінці навіть стало зле, але терорист дав заспокійливе, про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після звільнення з автобуса пасажири розмов із журналістами уникають і увесь свій час проводять з рідними. Пан Василь кілька разів відмовлявся говорити на камеру, але зрештою погодився. Серед пасажирів автобуса була донька і зять.

Чоловік розповідає, що саме говорив із донькою телефон, аж раптом почалися постріли, чув навіть вибух.

Василь зізнається, що неможливо описати хвилювання, як і реакцію онучки, від якої намагалися приховати те, що відбувається. Але дівчинка надвечір все ж дізналася, що в автобусі її мама і тато.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

13 випадкових людей, що пережили 13 пекельних годин. Кожен напередодні мав особисті справи і з різних причин опинився в приміському автобусі, що мав швидко проскочити середмістя Луцька. Але сталося геть не так. Хто вони, ці люди, в якому нині стані і чи готові забути вчорашній день, як страшний сон? ТСН поспілкувалася з тими, хто погодився говорити на камеру.

“Онучка в будинку плакала, тому що все це почула, знала. І вона, прямо кажучи, не плакала, а верещала, і взяла копілочку, і каже: “От в мене є гроші, підемо викупляти маму, тата”, – каже Василь, батько двох заручників луцького терориста.

Василь розповідає, що тепер його донька має страх перед автобусами. І каже, що більше до маршрутки із переповненим салоном не сяде.

“Жінка сказала вперед, хоч під танки, без нього не повертайся”, – каже інший чоловік, син якого був у заручниках.

Один із заручників “Максима Плохого” розповідає, що це мала бути звичайна поїздка. Останнім у салон автобуса зайшов високий чоловік, який у руках мав рюкзак та сумку. Ним і виявився терорист.

“У такій накидці, рибацькій шапці. Ніхто не звернув уваги. Думали, що то рибалка якийсь, бо вони там часто їздять на рибу”, – пригадує звільнений заручник.

Нагадаємо, вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік захопив автобус з пасажирами та погрожував його підірвати. Свідки повідомляли про звуки автоматної черги. Серед заручників, яких утримували понад 12 годин, були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку.

Надвечір Зеленськийвиконав умову луцького терориста для того, аби звільнити заручників. Так, президент записав відеозвернення зі словами: “Фільм “Земля” 2005 року дивитися всім”. Пізніше він видалив цей ролик зі своєї Facebook-сторінки.

Після цього терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.

Майже одночасно у Харкові затримали ймовірного спільника луцького терориста.

Штурм чи просто звільнення? Жваву дискусію викликала спецоперація по затриманню волинського терориста. Чоловік після перемовин здався сам, але за хвилину після цього силовики підірвали шумову гранату та приїхали на БТР звільняти заручників. То ж, що це було – вимоги протоколу спецпризначенців чи постанова – журналісти ТСН спробували розібратися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...