facebook

“Відпустки не побачимо?”: коли українці зможуть поїхати на море в Грецію, Іспанію чи Італію

Чи варто зараз брати квитки в країни ЄС

У середині червня багато туристичних агентів публікували досить позитивні прогнози щодо відкриття кордонів для українців. Нібито Греція має ось-ось, з 1 липня, зустріти українців на своїх пляжах і в готелях.

Скажу чесно: я теж був налаштований оптимістично. І думав: якщо не 1 липня, 15 липня, або у крайньому разі 1 серпня, можна буде поїхати в Португалію чи Італію. Але – “не так сталося, як гадалося”. У червні Рада ЄС розробила механізм, який визначає критерії відкриття кордонів для громадян третіх країн.

Давайте розберемося, як він працює і чи чекати відкриття кордонів ЄС для українців у серпні (рекомендації ЄС переглядаються кожні 2 тижні, а попередній перегляд був 14 липня, наступний буде 28 липня) для туристичних поїздок.

Коли чекати відкриття кордонів ЄС для українських туристів?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ЄС встановив критерії для відкриття кордонів для третіх країн.

До таких критеріїв належать: епідеміологічна ситуація і заходи.стримування епідемії, включаючи фізичне дистанціювання, а також економічні й соціальні міркування. Всі ці критерії застосовуються сукупно.

Що стосується епідеміологічної ситуації країни, то вона має відповідати таким показникам:

– рівень нових випадків COVID-19 має бути близький або нижче середнього показника по ЄС, станом на 15 червня 2020 року за останні 14 днів на 100 000 жителів (так звана інцидентність);

– тенденція нових випадків захворюваності за той же період у порівнянні з попередніми 14 днями має бути стабільною або спадною;

– загальна ситуація в країні по боротьбі з COVID-19 з урахуванням наявної інформації про таких аспектах, як тестування, спостереження, відстеження контактів, локалізація, лікування і звітність, надійність доступної інформації й джерел даних

Перший список країн, що відповідає цим критеріям (“Зелений список”), було складено 30 червня, 15 липня його переглянули.Згідно з останнім списком, в ЄС дозволені поїздки, у тому числі з туристичною метою, громадянам та резидентам Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу, Уругваю і Китаю (за умови зняття обмежень Китаєм для поїздок ЄС).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...