“Нищать людей!”: розгромна заява Гриценка

Дмитро Сологуб, заступник голови Нацбанку, заявив, що Підвищення мінімальної зарплати матиме серйозні наслідки, бо вплине на макропоказники. На це у своєму Фейсбуці відреагував Анатолій Гриценко.

А я вважаю навпаки: Не підвищення мінімальної зарплати матиме набагато більш серйозні наслідки! Бо злиденна зарплата, а через тіньову економіку потім і злиденна пенсія – нищать людей і нищать країну.

В коментарях до допису політика, його підтримали безліч українців, які зазначають, щоб чиновники, жили за ці копійки самі, принаймі спробували – а тоді вже приймали рішення.

Також декілька днів тому Гриценко вже висловлювався про те, що зарплати чиновникам, потрібно кардинально порізати, і забрати у них все, перед тим як вони йтимуть на держ.службу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ось що про це сказав Гриценко:

Я би Законом заборонив усім державним чиновникам, у тч президенту, членам Уряду, Нацбанку, правоохоронцям, військовим, суддям, купувати нерухомість, яхти, літаки чи акції підприємств закордоном і так само – тримати свої кошти в зарубіжних банках. Для тих, хто вже має – Законом визначити термін 3-6 місяців для продажу нерухомості і переведення коштів в українські банки. Хто відмовиться, має негайно залишити державну посаду. Причина очевидна: запасні аеродроми закордоном не мотивують державних чиновників до відповідальної роботи в інтересах власної держави і її економіки, не спонукають до усвідомлення умов життя наших людей і, відповідно, до ефективної роботи заради їх покращення.

Окрім того, лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко висловився і про тарифи, він переконаний, що в разі зростання тарифів на електроенергію, передовсім заплатить український “середній клас”.

Гриценко зазначає, що тариф за перші 100 кВт підвищується для найбідніших верств населення, адже саме вони споживають у межах цієї цифри.

“Але ж ми знаємо, що найбідніші за електрику не платять, вони отримують субсидії. То хто ж платитиме і чиїми грошима? Платитиме держава з бюджету. А наповнює бюджет хто? Вірно, платники податків, підприємці й працівники, основа середнього класу. Пропонованим підвищенням тарифу середньому класу завдають черговий удар – удар вартістю в 12 млрд гривень!” – написав Гриценко у фейсбуці

Він підкреслює, що цю суму в українців відберуть заради “зеленої” енергетики і її власників.

“Тієї самої “зеленої”, для якої ще за часів Януковича, з подачі Клюєва, було встановлено захмарну, небачену навіть у найбагатших країнах Європи, вартість електроенергії.

Тієї самої “зеленої”, заради власників якої вже і нинішній/новий Уряд зупиняє енергоблоки АЕС, які надають нам енергію не на відсотки, а багатократно дешевшу!”- зазначає Гриценко.

Оля

Recent Posts

Це жах: п’яні ТЦКашники “викрали” волонтера – вже відправляють на службу

Рано-вранці повертався з Польщі волонтер ГО "Порятунок тварин Харків". Його місія полягала у тому, щоб…

4 години ago

Машини вже почали конфіскувати назавжди: українці вже випробували нові правила

У водіїв вже вилучають авто У Польщі з 14 березня 2024 року почали діяти правила,…

6 години ago

МОН назвало дату літніх канікул у школярів в Україні

Міністерство освіти України подовжило навчальний рік у школах на один місяць. Літні канікули розпочнуться з…

9 години ago

Кінець війни в Україні: залишилося два дні – стартують мирні переговори, подробиці

Чого від них чекати За три дні розпочнуться мирні переговори щодо припинення війни росії проти…

11 години ago

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається.

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається. Погода в Україні буде…

12 години ago

Сухо, сонячно та тепло: синоптик Діденко попередила про гарну зміну погоду

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 27 квітня, антициклон витіснить дощі з України.…

13 години ago