facebook

Ура, сюди нам можна. Чому потрібно їхати до Туреччини зараз і п’ять готелів, на які варто звернути увагу

Туреччина залишається однією з небагатьох доступних українцям країн цього літа. Але тим, хто хоче у відпустку на море, її буде цілком достатньо.

Ця країна славиться своїми незвичайними кліматичними умовами. Варто віддати належне туркам, вони не стали покладатися лише на те, що дала природа, а організували туристичну галузь на вищому рівні.

На відміну від, наприклад, Албанії, у якої відмінне узбережжя, мальовничі гори, озера та ліси, в Туреччині є ще і хороші готелі, розвинена інфраструктура і транспортне сполучення з курортами. В Албанії всього один аеропорт, який знаходиться в 17 км від столиці, і до речі дістатися до нього коштує 17 євро. Якщо ви вирішите відпочити не в Тирані, а наприклад, на південному узбережжі, і ваш готель не надасть послугу трансферу, дорога перетвориться на той ще квест.

У Туреччині з півсотні аеропортів, 13 з яких обслуговують міжнародні рейси. Вам не доведеться довго добиратися до готелю — найчастіше навіть трансфер від турфірми займає до півтора годин, а якщо плануєте подорож самостійно — і того менше.

Ще однією важливою перевагою відпочинку в Туреччині є all inclusive. Цей туристичний продукт свого часу забезпечив країні любов відпочиваючих, але він же потім і став предметом суперечок серед фахівців індустрії туризму. Система «все включено» приваблює клієнтів дешевизною і комфортом, але готельєри скаржилися на її нерентабельність. Ще в 2016 році глава Асоціації турецьких турфірм Башаран Улусой пропонував провести експеримент, зменшивши кількість готелів, що працюють по all inclusive.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На щастя, нічого з цього не вийшло і місцеві готелі, як і раніше працюють з цією системою. Правда, після початку пандемії вона трохи змінилася, і тепер туристи не зможуть самі наповнювати тарілки, але це, загалом, на краще.

Якщо ви віддаєте перевагу комфорту і мінімуму турбот — беріть пакетний тур. У Туреччині це не дорожче за самостійну подорож.

Раз вже мова зайшла про «все включено», його формат не є шаблонним. По суті, кожен готель сам визначає пакет послуг, які туди входять. Як правило, чим краще і дорожче готель, тим більше цих послуг. Мінімальний набір становить триразове харчування, безалкогольні напої і алкоголь місцевого виробництва. Також туди можуть входити безкоштовні шезлонги, хамам і спортзал, але це краще уточнювати.

І крім all inclusive є ще ultra all inclusive — тобто, розширена версія. Ціни на UAI можуть бути на порядок вище AI — а чи потрібно переплачувати, вирішуйте після консультації з турагентом.

Наприклад, в п’ятизірковому SHERWOOD Suites Resort ultra all inclusive включає триразове харчування, безкоштовний міні-бар, аеробіку, теніс, спортзал, хамам, шезлонги, міні-бар, сауну і сейф в номері.

Ціна висока, але готель того вартий.

Якщо пакетні тури вам не до душі і хочеться самим планувати відпустку, особливих труднощів не передбачається. У Туреччині маса готелів, які пропонують туристам номери на будь-який смак і гаманець.

Ось недешевий Jiva Beach Resort, який пропонує туристам відмінні номери з усіма можливими зручностями. Але головне, він знаходиться в Фетхіє – одному з найкрасивіших місць Туреччини.

Під час пандемії Туреччина анітрохи не втратила свою привабливість як курортна країна. У чомусь навіть додала — адже тепер у туристів більше вільного простору в зв’язку з вимогами дистанціювання.

Тому їхати зараз на турецькі курорти — відмінна ідея.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...