facebook

Майже половина українців проти дистанційного навчання в школах – опитування

49,7% українців негативно сприймають дистанційне навчання в школах у зв’язку з пандемією коронавірусу в березні-травні 2020 року і таку перспективу з 1 вересня. З них 25,1% – швидше не підтримують і 24,6% – категорично не підтримують.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва з 3 до 9 липня.

Тільки 9,9% дали позитивну оцінку такого навчання, ще 18% не змогли відповісти.

Своє ставлення українці пояснили безліччю проблем.

Наприклад, 26,1% респондентів заявили про зниження рівня успішності дітей, а 21,6% відчули брак уваги вчителів до потреб дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Були й технічні проблеми: у 19% не було комп’ютерів для участі дітей в онлайн-уроках, у 21,3% – погана якість домашнього інтернету.

Ще 13,3% поскаржилися на надмірну завантаженість школярів завданнями.

Тільки у 5,5% опитаних не виникали проблеми під час дистанційного навчання.

Соцопитування проводилося 3-9 липня методом інтерв’ю віч-на-віч за місцем проживання респондентів. У ньому взяли участь 2 022 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

У МОЗ кажуть, що навчання у школах відновиться з 1 вересня у більшості регіонів.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, у більшості областей зараз сприятлива ситуація для відновлення навчання.

Водночас наголосив, що 30 липня відбудеться нарада, де розроблятимуть нові правила для учнів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...